Бих бил много щастлив, ако промените в Закона за устройството

...
Бих бил много щастлив, ако промените в Закона за устройството
Коментари Харесай

Подкрепящите Иванчева наблегнаха на скрити извращения в новия закон за София

Бих бил доста благополучен, в случай че измененията в Закона за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) бяха направени от специалисти, само че не са. Столична община разпорежда от години правенето на проектите за устройството на и в София от еднакъв колектив, съобщи арх. Павел Попов, който е някогашен претендент за кмет на столицата и, по думите му, създател на кардиналната идея за правене на Общия организационен проект на София от началото на 90-те години на XX век. Той приказва на специфичната пресконфернеция на Инициативен комитет " За Зелен Младост “ по отношение на измененията в ЗУЗСО, на която алегорично бяха сложени две шапки – на местата, където трябваше да са задържаните кметица и зам.-кметица на регион " Младост " Десислава Иванчева и Биляна Петрова.
Архитектът направи подробна дисекция на устройството на София. Според него специалисти – архитекти, геолози и така нататък, да изготвят цялостни проекти за застрояване по региони и те да бъдат вплетени в закон. Този закон (бел. ред. - сегашният ЗУЗСО) не взема решение казуса с корупцията – тъй като основава предпоставки Столичният общински съвет да взема решение съгласно конюнктурни условия къде да строи и къде да не се строи. Павел Попов визираше параграф 28 от Преходните и заключителни разпореждания на ЗУЗСО, съгласно който . Това е индулгенция – както и предходните закони до момента, сподели специалистът. А проектант Веселинов акцентира, че има редица зелени терени, планувани с подробни проекти, само че не и в Общия организационен проект. С смяната за определението какво е " зелена система ", се промени и ситуацията тъкмо с такива зелени терени, които не влизат във въпросната зелена система.
Архитект Веселинов даде и различен образец - срокът за отчуждителни процедури към този момент е изминал.
Попов непосредствено се спря на височината на постройките в София, която беше избрана с новия ЗУЗСО. Според него това е дребна стъпка напред, само че той акцентира на гледната точка, че високите здания т.е. небостъргачите костват доста повече, даже и като поддръжка и облагородяват доста малко терен. Във всички бананови републики има небостъргачи, само че във всички страни, които се стремят към демокрации, няма.
Какво се получава – пристигна един млад, упорит проектант, който желае да промени доста неща, само че се стопира в последна сметка единствено на височината на постройките и гъстотата на застрояване. Това е хубаво, само че има още, и още – какво ще стане с панелките, с мрежата на " Топлофикация София ", с разположението на лъчовете на метрото, с Кремиковци. Предполагам Здравко Здравков е изискал избрани параметри по региони, само че " националните избраници " са дописали " но може и друго при избрани условия ".
За страдание никой от политиците – ръководещите и съпротива, не взе отношение по настояването ни да има президентско несъгласие върху параграф 28, сподели пиарът на регион " Младост " Петър Кърджилов.
Версията за ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Няма компания, от която госпожа Иванчева да е взела рушвет. Смятаме, че това е инсценировка. Причините за това ни мнение е, че в продължение на часове госпожа Иванчева и госпожа Петрова бяха държани – на едно от най-натоварените кръстовища в София, посочи Петър Кърджилов, който е деятел на " Зелените " и някогашен пиар на Българска академия на науките, напуснал със скандал Академията – поради Бойко Борисов. Според него госпожа Иванчева била настъпила ползите на " няколко огромни, съществени вложители ", които имали ползи за доста пари. Беше даден образец с Garanti Koza, чийто план в " Младост " бил орязан на половина като височина и етажи като се чу глас от живущ в " Красно село ", че Garanti Koza желае да прави небостъргач там и районният кмет приветствал това, а не се противопоставял като Иванчева. Кърджилов свърза ареста на Иванчева и Петрова и с " кафявите медии на Делян Пеевски, които са завладели обществото ".
До автомобила, в който бяха арестувани госпожа Иванчева и госпожа Петрова, е длъжностен и други хора имат достъп до него. Г-жа Иванчева ми е споделяла, че в общината работят хора с друга политическа ориентировка, които не желаят тя да е кмет, сподели още Кърджилов. Той напомни и, че преди три седмици Иванчева подала сигнал за фалшифицирани документи по отношение на градежа на 7-етажна постройка на ъгъла сред ул. " Свето Преображение " и ул. " Д-р Атанас Москов ". Там като вложител беше посочено името Логофетов.
, акцентира Попов.
Ако бъде потвърдено, че госпожа Иванчева и госпожа Петрова са отговорни, ще се разграничим от тях, акцентира Кърджилов за край.
Сподели с товите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР