BgOnAir Бях длъжен да се ваксинирам, защото всеки ден следя състоянието

...
BgOnAir
Бях длъжен да се ваксинирам, защото всеки ден следя състоянието
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски разказа как се чувства ден след ваксината

 BgOnAir " Бях задължен да се имунизирам, тъй като всеки ден проследявам положението на моите сътрудници и трябваше да се даде образец по какъв начин можем да преодолеем това нещо. Длъжен съм да го направя поради хората, които имат вяра в мен. " Това съобщи ген. Мутафчийски в телевизионно изявление по бТВ във връзка вчерашната си имунизация против ковид.

" При мен няма странични реакции от имунизацията. Във ВМА през вчерашния ден бяха имунизирани към 80 индивида. Нямам информация, някой да е получил алергична реакция или да има някакъв проблем. Процедурата беше спазена прецизно. ", описа той.

" Трудно мога да разясня, кой ще поеме отговорността, в случай че изникне проблем. Европейската комисия подсигурява, че имунизацията е безвредна, страната носи отговорност, когато дойде  на наша територия. ", споделя Мутафчийски.

" Все още нямаме къса характерност по какъв начин да се ориентираме, коя ваксина да си сложим, само че този проблем ще пристигна след към 3 месеца. ", разсъждава генералът. " Аз бих споделил, че имунизацията ни е доста новаторска, може би е тъкмо толкоз добра, колкото я разказват. ", твърди началникът на Националния действен щаб.

" Мисля, че най-важният въпрос не е този с какво са пристигнали имунизациите. Щом тази компания е изпълнила условията за температурен режим, аз не виждам проблем. В Америка на едно място употребиха бус за месо ", споделя Мутафчийски.

" Аз не можах да мина през ковид. Не съм имал среща с него. Пазя се, както споделям на всички да се пазят. Моето семейство също не е боледувало. ", споделя той. " Твърдо съм уверен, че ограниченията, които взехме дават резултат. Във ВМА има единствено 23 индивида, които са в тежко положение. Тази година беше тежка за мен. ", споделя още генералът.

" И през днешния ден не мога да си обясня по какъв начин един уебсайт хонг-конгски планува по какъв начин ще се развие болестта у нас.  Ние се готвехме през лятото за това, което следва. Заради това през есента се справихме. Болниците ни устояха през есента. ", сподели Мутафчийски.

" Самият факт, че новият мутант на ковид е заловен към този момент е добра вест. До 6 месеца може да се измисли ваксина и за него. ", безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР