БГНЕС Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана

...
БГНЕС
Специализираният наказателен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана
Коментари Харесай

Пуснаха ЛиЛана под домашен арест. В ареста не остана и помен от сексапила й

 БГНЕС Специализираният углавен съд промени мярката на Лиляна Деянова - ЛиЛана от задържане под стража в домакински арест. Определението предстои на обжалване и митинг пред горната инстанция. Според съда няма данни, че Деянова може да се укрие или да извърши закононарушения, предава Българска телеграфна агенция.

Деянова и Мартин Димитров са упрекнати за присъединяване в незаконна група за нелегално асимилиране на евросредства и обвиняване за опасност на длъжностни лица.

" Бяхме избрани за общественоопасни персони, беше ни основан профил на рискови нарушители, което считам, че опонира на обществено наличните обстоятелства за мен и моят съучастник ", сподели Деянова пред съда. По думите й няма обосновано съмнение, че тя е направила закононарушенията, за които е упрекната.

Адвокат Николай Хаджигенов изиска от съда Лиляна Деянова да бъде освободена без да й бъде взимана мярка за неотклонение. По думите му от 30 април, когато е била обсъждана първата мярка, до днешна дата по делото не са постъпили никакви нови данни. Не са приложени и СРС-тата, употребявани против обвинените, макар че 60 дни са били подслушвани, уточни още юристът. Той добави, че по делото няма доказателства и на никое място не се показва къде и по какъв начин станала участник в незаконна група, както и по какъв начин тъкмо са били усвоявани нелегално евросредства.

Хаджигенов уточни още, че упрекнатите за опасност против длъжностни лица е несъставомерно, като един от доводите му беше, че съгласно следствието Деянова е заплашила двамата чиновници със Софийска градска прокуратура и ДАНС. Той добави, че макар информацията изнесена пред медиите от прокуратурата, че казусът е обвързван с Васил Божков по делото няма данни, че Деянова и Божков са свързани. " Деянова би трябвало да бъде държана като пленник, по тази причина се желае да бъде арестувана под стража ", добави юристът.

Прокурорът по делото Даниел Шостак съобщи, че Деянова би трябвало да остане в ареста, като в делото имало задоволително данни, които да обосновават потребността от това, както и че не са настъпили условия, поради които мярката да се трансформира.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР