БГНЕС Прокуратурата се самосезира след направен репортаж за крясъци и шамари

...
БГНЕС
Прокуратурата се самосезира след направен репортаж за крясъци и шамари
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае със случая на насилие в яслата в ,,Лозенец,,

 БГНЕС Прокуратурата се самосезира след изработен репортаж за викове и плесници в 23-а детска ясла в квартал,,Лозенец,, в София. Столичната полиция ще разпитва чиновниците от аудиозаписите с вербална експанзия към 2-годишни деца. 

Лошото отношение и обидите към децата са записвани в продължение на седмица.

В звукозаписа, изработен от родители, се чуват обиди, отправени към 2-годишни деца, предава Нова тв.

" Кошмарът, който един родител изпитва, оставяйки си детето тук, в " яслите на ужасите ", е голям ", споделя Стойка Стефанова. Тя към този момент е подала два сигнала до институциите. Причината - още от първия ден в яслата става очевидец на викове.

" Имаше някакъв свиреп, просташки, като на битака, скандал сред личния състав. И моето дете в продължение на 3 месеца споделяше, че го е боязън ", споделя тя.

През 2017 година друга майка снима видео пред входа на яслата, в което личният състав приказва на висок звук. През 2020 година родител написа сигнал за принуждение до Столичната община. Причината - детето разказало, че " госпожата го чука с пръсти по главата ".

От прокуратурата се самосезираха по случая. И разпоредиха на Столична дирекция на вътрешните работи да откри - кои са хората зад гласовете в записите. Ако открият нарушавания, ще бъде формирано наказателно произвеждане. 

" Винаги нещо може да се случи, само че да не е дотам, че да нарушава душeвността на децата. За мен това, което чух, е неприемливо ", безапелационна бе директорката на яслата Ценка Бойкова.

Проверката на прокуратурата може да продължи най-вече до 4 месеца. До тогава би трябвало да стане ясно дали някой от личния състав е превишил пълномощията си и е направил закононарушение. Докато чакаме - две от служителките към този момент са уволнени, а една здравна сестра е осъдена дисциплинарно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР