БГНЕС Прокуратурата разпространи записи от телефонен разговор между президента Румен Радев

...
БГНЕС
Прокуратурата разпространи записи от телефонен разговор между президента Румен Радев
Коментари Харесай

Бивш министър: У нас започна да се налага румънски модел

 БГНЕС Прокуратурата популяризира записи от телефонен диалог сред президента Румен Радев и командира на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. От прессекретариата на президента обявиха, че няма по какъв начин да разясняват наличието на записите, тяхната достоверност и меродавност.

" Ние не знаем доста обстоятелства и занапред те ще излизат към цялата обстановка. Имаме господство на правото тогава, когато законът се ползва еднообразно в идентични обстановки за всички жители. Това е правовата страна. Ако нямаме това - няма значение, че имаме закони и институции ", каза някогашният вицепремиер и министър на правосъдието Зинаида Златанова. 

Според нея от известно време в България стартира определяне на румънския модел - (хората по високите равнища на политиката, хората на държавното ръководство да бъдат подвеждани под отговорност) и добави, че последните изследвания сочат, че той е по-популярен даже от еврото.

" Румънският модел беше налаган години наред като пример по какъв начин би трябвало да наподобява една прокуратура. Той беше добре признат в Европарламента. Този модел беше подсилен от някои политически партии в България ", сподели още тя пред Bulgaria ON AIR.

Златанова добави, че яснотата по член 103 от Конституцията е нужна, защото ще имаме нов президент, а след 7 години и нов прокурор. И с цел да не сме отново в обстановки на неизясненост - е добре да знаем какво съставляват тези текстове.

" Нека да чуем Конституционният съд какво ще каже, да не предпоставяме неговото решение ", безапелационна е Зинаида Златанова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР