БГНЕС Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството, съобщиха днес от държавното

...
БГНЕС
Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството, съобщиха днес от държавното
Коментари Харесай

Прокуратурата прекратява всякакви контакти с президентството

 БГНЕС Прокуратурата приключва всевъзможни контакти с президентството, оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.

" С оглед прецизното съблюдаване на правилото за разделяне на управляващите, основният прокурор на Република България Иван Гешев декларира, че Прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена преписка, до изговаряне на Конституционния съд по дело №1/2020 година за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 103 от Конституцията на Република България ".

Вчера от държавното обвиняване обявиха, че съгласно тях има данни за закононарушение, осъществено от президента Румен Радев, само че не в качеството му на държавен глава, а като началник на Военновъздушни сили.

Това е повода основният прокурор Иван Гешев да изиска от Конституционен съд пояснение на наредбата от Конституцията, която се отнася до имунитета на президента.

Целта е да се разбере дали президентът може да бъде разследван, тъй като при инспекция за назначението на Десислава Радева като пиар на Военновъздушни сили се оказало, че има укрити документи, оповестиха от държавното обвиняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР