БГНЕС Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Аз

...
БГНЕС
Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Аз
Коментари Харесай

Кунчев: Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен

 БГНЕС Притеснява ни какво ще се случи с COVID-19 наесен. Аз съм оптимист във връзка с лятото, евентуално в идващите 2-3 месеца обстановката ще бъде добра, с изключение на, в случай че не възникне някой напълно нов вид или вариант, който да има разнообразни качества, само че през лятото това е малко евентуално. Това разяснява в " Денят стартира " основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му отпадането на маските на закрито няма да важи там, където има скупчване на хора, няма да важи за всички публични места. Носенето на маските на закрито, съгласно доцент Ангел Кунчев, може да отпадне да вземем за пример за фризьорските салони.

" Заповедта не е излязла, не престават разногласията кое и по какъв начин да бъде. При ниските стойности на болестта считаме, че е допустим рискът хора, които са ваксинирани в дребни колективи, да вземем за пример във фитнеси, да не носят маски. За градския превоз и огромните обекти няма да отпадне. Надяваме се вирусът да се самоограничава ", добави доцент Ангел Кунчев.

Той добави, че обстановката в Европа е чудесна, само че не и в Азия. Индийският е най-разпространеният вариант, в Индия са регистрирани 100 хиляди случаи единствено за ден.

" Нещата не са завършили. Тезата по какъв начин някой плаши е недопустим. Вирусът върна развиването на света 10 години обратно. Учените са безапелационни, че ще пораждат още такива вируси. В момента обстановката в страната е под надзор, пътят към естествения живот е имунизацията. Основната причина за високата смъртност е обстановката с нашата нация ", съобщи доцент Ангел Кунчев.

Според него имунизирането върви добре, вършат се сред 20 и 25 хиляди имунизации на ден, което обаче не е задоволително като ритъм, с цел да сме спокойни наесен.

" Подготвени значи 70-75%. Ако желаете можем да създадем опит някой от вашия екип да тръгне с мен, в случай че до 15 минути не получи имунизация, си мятам оставката. Където желаете, " зелени коридори ", общопрактикуващи лекари, РЗИ, парк, няма друга страна в Европа, която да го обезпечава толкоз налично. Ако работим с този ритъм, остатък на ваксини ще има, само че към момента не се унищожават останки ", добави доцент Ангел Кунчев.

По думите му имунизациите се съхраняват добре и хората могат да бъдат спокойни.

" В " Александровска " болница има доста неточности във връзка с издаването на документите. Не е уставен индийският вариант в страната ни, чака ни по-спокойно лято ", сподели още доцент Ангел Кунчев.

Той разяснява проблема с освобождението на проф. Кантарджиев по този начин:

" Има правна, юридическа страна, само че от човешка позиция му благодаря, година и половина той не знаеше какво е работно време, обстановката е неприятна ", сподели още доцент Ангел Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР