БГНЕС По някакъв начин днешната ситуация е като след убийството на

...
БГНЕС
По някакъв начин днешната ситуация е като след убийството на
Коментари Харесай

Продължаваме промяната трябва да отговори на Защо да ви вярваме?, иначе - чао

 БГНЕС По някакъв метод днешната обстановка е като след убийството на император Калигула, именуван от някои летописци Лудия. Рим е в икономическа рецесия, саморазправата с политически съперници е довела да хвърлянето на доста хора в пандиза и на изгнание, Сената е изолиран и не приема нужните закони, нито се организират промени. Налага се чичото на лудия – Клавдий, - който е провъзгласен за император, да извърши чудеса от смелост, с цел да извади империята от пагубното положение. Започва с? – тъкмо по този начин: промени в правосъдната система, освобождавайки незаслужено арестуваните и унищожаване присъдите на незаслужено наказаните. Правосъдието се трансформира в най-важното изискване за стабилизирането и връщането блясъка на Рим. 

Нещата през вековете не са се трансформирали доста. Петков и Василев не са Клавдий, само че ще им се наложи да извършат сложни неща, с цел да изпълнят името на плана си " Продължаваме промяната “ със наличие. Да отстранен модела " Борисов “, който е доста по-близо до мафиотския, в сравнение с до демокрацията. Дали ще назоваваме някогашния министър председател и към момента водач на ГЕРБ Крадливия или Лъжливия е все едно – следствията от неговия обир са факт - тотална корупция и разпад на моралните полезности. Което влачи след себе си липса на вложения, неприятни условия за бизнес, рекет против икономическите субекти, превръщане-наказателен ескадрон, нематериалност и ценностна система в колапс. 

Борисов разчита на голяма войска от " калинки “, които обитават институциите, откъдето саботират служебните кабинети, а по-късно и постоянния. Това е отвън подозрение. Защото множеството избраници на диктатора Борисов не са конвертируеми на свободния пазар, по тази причина ще бранят постовете си с всички сили. За него ще се " борят “ и преторианците му от тайните служби и центурионите в прокуратурата на Гешев. Армията наподобява непобедима, само че това е лъжливо подстрекателство. Нейните членове водят война за заграбеното и държавната хранилка, а против тях са хората, които желаят смяна и правдивост,  което е най-силният претекст. 

Българското общество не е на висотата на развитите демокрации, даже и на младите такива в лицето на някогашните соцстрани не е, само че българите проглеждат. Това прави завръщането на Борисов на бял кон неуместно, а обиколките му из страната пътуваща клоунада с детайли на гротеска. Този човек, ще проумее какво се случва, когато стартира същинско следствие на ръководството му. А това ще стане – гаранция. И няма да е реваншизъм, а правдивост и господство на правото. 

Гражданите са най-важните на Петков и Василев, само че двамата и техните сподвижници би трябвало да заслужат тази поддръжка, тъй като хората са лъгани години наред и недоверието у тях се е трансформирало в инстикт на самоотбрана. 

Дали зад новия план стои президента Радев? Логично е с него да са извършени диалози, най-малкото като информация за бъдещи планове. Това е обикновено и офанзивите в тази посока няма да съумеят. Самият Радев няма никаква изгода да играе загадка или подмолна роля, тъй като това не е добре за него и за стремежи втори мандат. Освен това за него моралните категории не са кухи понятия и това е най-голямото преимущество и разликата от модела на Борисов. 

Дали " Продължаваме промяната “ е обсъждан план с представители на Брюксел и Съединени американски щати? Със сигурност. И не поради някакви зависимости или полза, а тъй като подобен разговор е наложителен, когато си част от НАТО и Европейски Съюз. Тези, които не харесват това и биха желали диалози да се организират в съветското посолство, също са наясно, че няма по какъв начин да стане. Поне не, както е било в миналото. Само един образец: 1,2 млрд $ сме платили през 2019 година за осем американски изтребители F-16. Много пари, само че ще имаме съвременни самолети. Около 3 млрд лв. на данъкоплатците са закопани в така наречен Турски/Балкански поток в интерес на Русия и усвоени в огромната си част от съветски компании, без да имаме никаква полза. Нула. 

Дали Петков и Василев са хора на Прокопиев, Цветелина Бориславова, които желаят да разбият Българска социалистическа партия от името на Радев, са клюки, които се базират повече на агитация, в сравнение с истината. 

По-важно е новите политици да покажат, че ще пазят не просто публичния интерес, а всеки жител. Ден след ден, седмица след седмица - който желае смяна, ще би трябвало да я потвърждава посредством действителни дейности. Съдебни промени, здравни промени, независимост за бизнеса, финансови стъпки към благополучие – ей такива простички, само че доста значими неща. Всеки човек има право на благополучие и независимост и смяната би трябвало да значи обезпечени условия за това. 

Идва ново потомство, което е в правото си да дефинира разпоредбите за един по-добър живот. Това са биологични и естествени закони. Няма земна мощ, която може да ги спре. 

Автор на материала е Огнян Стефанов 

П.П. И дано най-накрая някой изясни простичко по какъв начин стоят нещата с " онази " компания на данъчния началник Спецов. Не поради крясъците откъм ГЕРБ, а поради всички останали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР