БГНЕС Пловдивските адвокати отново организират протест срещу ръководството на гилдията пред

...
БГНЕС
Пловдивските адвокати отново организират протест срещу ръководството на гилдията пред
Коментари Харесай

Адвокати организират протест срещу ръководството на гилдията

 БГНЕС Пловдивските юристи още веднъж провеждат митинг против управлението на гилдията пред постройката на Висшия адвокатски съвет. Преди няколко месеца бе извършен сходен митинг. Между двата митинга се вижда наклонност на реваншизъм, сподели пред БНР Иван Демерджиев, ръководител на адвокатската гилдия в Пловдив.

Очакванията на българските юристи са доста разнообразни от това, което демонстрира като деяние или безучастие Висшият адвокатски съвет, разяснява той в предаването " Преди всички “.

Искаме мощна и публично насочена адвокатура, акцентира Иван Демерджиев.  

Вместо да си вземат поука поради отхвърли на Общото заседание на юристите да одобри доклада им, което е казус в актуалната история на адвокатурата, членовете на Висшия адвокатски съвет потърсиха разпра с набелязаните за основатели, разясни Демерджиев. " А всъщност инициатор бяха всички български юристи, които показаха по категоричен метод недоверието си. “

Той мотивира необходимостта от нов Закон за адвокатурата, тъй че да бъде уредено Общото заседание на юристите да дефинира бюджета на организацията и да го управлява.

Иван Демерджиев подлага на критика и неналичието на позиция на Адвокатския съвет по плана, а по-късно и по законодателния акт за регламентирането на фигурата на специфичния прокурор, който ще проверява основния.

Голяма част от изявленията на основния прокурор са ориентирани към това да се дискредитира юриста като персона, функционалност и фигура в процеса, уточни Иван Демерджиев. " И тези внушения по никакъв метод не бяха отблъснати, нямаше отбрана от Висшия адвокатски съвет. “

Той самият ще се кандидатира за ръководител на Висшия адвокатски съвет. Мандатът на идния състав на съвета изтича и следва избор на нов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР