БГНЕС От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в

...
БГНЕС
От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Ресторантьорите: Тенджерата ни кипна, искаме дебат с министъра

 БГНЕС От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изпратиха  писмо до медиите, в което желаеха обществен спор с министъра на опазването на здравето проф..

В последните месеци станахме очевидци на съзнателно и целеустремено втълпяване на мнение измежду обществото, че заведенията са най-опасни за разпространяването на Covid-19 и всичките му разновидности.

Капакът на тенджерата (ще ни извините, само че въпреки всичко сме представители на ресторантьорския и развлекателния бранш) пристигна, когато от НОЩ обявиха, че се управляват по специфична тексаска канара, съгласно която визитата на ресторант е с най-голям риск от заразяване с вируса. Това не е истина и Вие го знаете, макар че го изрекохте в народен ефир! И в случай че си позволявате да подвеждате обществото за толкоз леснопроверими неща, то тогава по какъв начин да Ви имаме вяра за всичко останало?! Защото съгласно въпросната тексаска канара, заведенията за хранене са на 7-ма, ПОДЧЕРТАВАМЕ - 7-ма позиция по деветобалната система!

С цялото си почитание към сътрудниците, принудени сме да изредим част от най-опасните интензивности. С най-висока СТЕПЕН НА РИСК 9: посещаване на концерт или състезателен стадион. СТЕПЕН НА РИСК 8: посещаване на кино/театър, посещаване на увеселителни паркове, посещаване на фитнеси. СТЕПЕН НА РИСК 7: игра на футбол, баскетбол, пътешестване със аероплан. Тук в отрицателната ранглиста най-сетне идва и визитата на ресторант, а директно след него са опоменати фризьорските салони. С две степени на риск по-малко и оценка 5 е посочено извършването на покупки в МОЛ.

Водени от горното, стигаме до заключението че, в случай че сте се управлявали по тази графика, то излиза - първо, че ни лъжете и, второ, че обслужвате скрити, персонални или на трети лица ползи! Защото не виждаме логичност да отваряте браншове, които са с два пункта по-рискови от нашия, а бяхме затворени по едно и също време. Защото не виждаме логичност един бранш да работи, а различен - не, в случай че са с идентична степен на риск.

С оглед на гореизложеното, желаеме да Ви поканим да обществен диалог, в който да ни отговорите на събралите се безчет въпроси, по отношение на това, за какво ние сме браншът, затворен най-дълго без ясни правила и, съгласно нас, безусловно голословно. Ще се радваме да получим Вашите отговори онлайн, с цел да не остават никакви подозрения в тези близо 450 000 български жители, които са без работа, свързани директно и индиректно със затворените заведения. За тях е значимо да схванат за какво се постанова да търпят дискриминирането, както и докога е належащо това.

Вярваме, че към сходна наша обществена среща ще има сериозен публичен интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР