БГНЕС Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев,

...
БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев,
Коментари Харесай

Премиерът поиска много тежки наказания заради уникалния гаф на митничарите от Аерогара София

БГНЕС Министър-председателят Бойко Борисов извика министъра на вътрешните работи Валентин Радев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и шефа на Главна дирекция " Гранична полиция “ гл. комисар Светлан Кичиков, с цел да му рапортуват за случая от 20 март т. година на ГКПП  " Аерогара София ". Премиерът разпореди на всички чиновници, направили дисциплинарни нарушавания, да бъдат наложени оптимално тежки санкции. Той разпореди също в къси периоди да бъде осъществен разбор на работа на ГКПП  " Аерогара София " и да бъдат подхванати съответни ограничения за реорганизацията й.

Припомняме, че на 20 март тази година чиновниците от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Аерогара София " са закъснели при инспекцията на пасажери, идващи с полет от Франция. В резултата на закъснението на митничарите част от пасажерите не са обработени и проверени по открития ред, преди да влязат публично в страната. Веднага след констатирането на пропуските е направена спомагателна инспекция за това дали измежду хората от бордовия лист от самолета има такива, които да са обявени за издирване или такива, на които да са наложени други ограничавания. Такива лица не са открити.

Проверката по случая продължава. Следва да се откри повода за закъснението на митничарите, както и дали е належащо да се постановат дисциплинарни санкции по отношение на тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР