БГНЕС Към момента пропускаме, че Зелената сделка се ожесточава. Това каза

...
БГНЕС
Към момента пропускаме, че Зелената сделка се ожесточава. Това каза
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Зелената сделка се ожесточава

 БГНЕС Към момента пропущаме, че Зелената договорка се ожесточава. Това сподели президентът на КНСБ на конференцията в София " Зеленият преход - решения и провокации за България ".

По думите му, към този момент става въпрос освен за обгръщане на енергетиката, а на цялата промишленост, на част от земеделието със съществени задължения, които те не са подготвени да поемат.

Пред Българска телеграфна агенция той съобщи, че всичко това би трябвало да бъде гледано в синхрон от разнообразни министерства, освен от енергетиката.

Димитров прикани още да се насочи фокусът и към задачите за понижаване на нездравословните излъчвания с 55 на 100 до 2050 година По думите му, не се чува нищо какво споделя България за това, че нашата цел до 2030 година би трябвало да е да понижим излъчванията с 10 на 100, което значи ожесточаване на условията още повече - освен във въгледобива, освен в енергетиката. Според него, ние в допълнение поемаме ангажимент, който не е ясно дали изобщо се схваща в страната и дали институциите, хората и бизнесът са го разбрали.

Лидерът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов уточни, че протестиращите през днешния ден синдикални представители пред зам.-председателя на Европейската комисия Франс Тимерманс са били на дъжда по якета, до момента в който представителите на природозащитните организации са вътре на форума по бели ризки, което му припомня едни други комсомолски времена. По думите на Манолов единствено епидемиологичната конюнктура в България е " избавила " Тимерманс от митинга на няколкохиляди души, които излязоха на улицата в отбрана на работните си места.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР