БГНЕС Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на 7-годишната

...
БГНЕС
Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на 7-годишната
Коментари Харесай

Хората от Сливен искат доживотен затвор без замяна за изрода Мартин

 БГНЕС Доживотен затвор без право на подмяна за килъра на 7-годишната Кристин желаеха на кротичък митинг през вчерашния ден жители на Сливен, измежду които нейното семейство. Хората се събраха за втори ден пред регионалната болница, където е настанен 21-годишният Мартин Трифонов, упрекнат в ликвидиране и обезчестяване на детето от село Сотиря. 

Присъстващите на бдението възпламениха свещ и резервираха едноминутно безмълвие в памет на умрялото момиченце и в символ на поддръжка към фамилията в този сложен за тях миг.  

Събралите се желаеха най-строгото наказване съгласно българските закони, поради извънредно тежкото закононарушение, както и поради опасения, че в случай че мъжът бъде съден по съкратена процедура и получи присъда от към 30 години, той може още веднъж да посегне на човек, когато излезе на независимост. Майката на детето - Гергана Драгиева, съобщи, че не желае смъртна присъда, само че килърът не би трябвало да излиза от пандиза. 

" Трябва да получи доживотна присъда, не от 7 до 20 години, както не стопира да се написа. Трябва да получи доживотна присъда. Няма по какъв начин за такова закононарушение да го изкараме вманиачен, да го изкараме психологично устойчиво недобре...

Не гибел, той би трябвало да се мъчи, той не заслужава да почине. Той, в случай че почине, ще е прекомерно елементарно за него ", сподели младата жена, представена от Българска национална телевизия.

Възможно е килърът от Сотиря да получи присъда сред 20 и 30 години отнемане от независимост, разяснява по-рано пред " Фокус " известният юрист по наказателни каузи Людмил Рангелов. По думите му, в случай че причинителят признае всички условия към случая, съдът няма да има друга опция, с изключение на налагането на наказване в подобен размер. 

Не е изключено и поради рестриктивните мерки, които европейските институции постановат върху правосъдната система, в идващите години да отпадне и доживотният затвор, предвижда юристът. 

" Много преди България да стане член на Европейски Съюз имаме сериозен напън по повод размера и тежестта на наказванията. Нашият законодател няма различен избор. Доживотната присъда без право на подмяна, колкото и да не ни се желае дали ще стане след 1-2 или 3 години, само че и тя ще бъде анулирана. По-голямата част от жителите желаят страната ни да бъде член на Европейски Съюз, в същото време упорстват и за връщане на смъртно наказване. Това няма по какъв начин да стане ", изясни Рангелов.

Адвокатът разяснява още, че над 60% от популацията по света живее в страни, чиито правни режими разрешават налагане на смъртното наказване.

" Не тежестта на наказването обаче взема решение казуса с ограничението на престъпността, а неизбежността на наказванията, предварителната защита и възпитателната работа с лицата, лишени от независимост ", сподели той.

След като здравословното положение на Мартин Трифонов, който беше прострелян от служител на реда при преследването, се усъвършенства, той ще бъде трансфериран в ареста.

Междувременно в локалната болница се прави инспекция, която да откри дали лекарят от Спешна помощ, извикан откакто Кристин е открита към момента жива, са били съответни. Бабата упрекна медика, че не е направил нищо за нея и седнал начело до водача.

Докторът обаче изясни, че дамата е била в нервност, не е пускала детенцето и му е пречела да го прегледа. В същото време положението на Кристин било толкоз тежко, че предпочел незабавно да бъде откарана в болничното заведение, тъй като самият той не е можел да й помогне на място. Лекарят към този момент е дал писмени пояснения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР