БГНЕС До края на седмицата ще започне работа Комисията за прозрачност

...
БГНЕС
До края на седмицата ще започне работа Комисията за прозрачност
Коментари Харесай

ББР вече е сто процента държавна собственост

 БГНЕС До края на седмицата ще стартира работа Комисията за бистрота и надзор на обществените средства в Българска банка за развиване (ББР). Т

я е основана за инспекция на сходството на процедурите по разпределяне на заеми от " Българска банка за развиване “ АД в сходство със Закона за Българската банка за развиване и Устава на Банката. Комисията ще ревизира отпущането на всички заеми над 1 млн.лв.

Проверката стана допустима откакто министърът на стопанската система Кирил Петков подписа контракт за подаяние с комерсиалната банка, имала досега 8 броя безналични акции, всяка с номинална стойност 100 лв., (000055% от капитала на ББР), по силата на който комерсиалната банка трансферира на страната правото на благосъстоятелност върху акциите.

Така министърът на стопанската система, в качеството си на упражняващ правата на страната като едноличен притежател на капитала в общото заседание на акционерите на ББР, може да предприеме всевъзможни спомагателни, нужни корпоративни дейности.

Поради огромния публичен интерес Министерството на стопанската система дава листата на осемте най-големи кредитополучатели от ББР.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР