БГНЕС Българската асоциация на заведенията очаква до сряда министърът на здравеопазването

...
БГНЕС
Българската асоциация на заведенията очаква до сряда министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Чакаме заповед от министъра, нека видим какво ще стане

 БГНЕС Българската асоциация на заведенията чака до сряда министърът на опазването на здравето да издаде нова заповед, с която да посочи изискванията, при които заведенията за хранене ще отворят порти. Това съобщи ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов пред Радио " Фокус “. Според него, в случай че заведенията за хранене отворят порти на 1-ви март, се чака нощните заведения да отворят порти към 15-ти март.

" Но дано забележим какво ще стане. До 1-ви март има още цяла седмица. Надяваме се най-сетне да отвори една част от бранша, а другата част към две седмици по-късно, както са споделили за нощните заведения, където ситуацията е по-трагично, тъй като за 2020 година те са работили 4 месеца. Като цяло положението на бизнеса е доста зле “, сподели той.

Докато не излезе нова заповед от министър ресторантьорите остават скептични по въпроса за отваряне, сподели още Ричард Алибегов. Той разяснява и какви съответно условия чака от здравните управляващи за работа по време на пандемия.

" Според нас изискванията би трябвало да са такива-каквито бяха преди. Предполагам, че ще се работи на 50% от потенциала на заведенията, явно ще има и краен час на работа до 22:30 часа, до момента в който отворят нощните търговски обекти, само че най-важното е да стартираме да работим “, сподели ръководителят на БАЗ.

По неофициални данни към 20% от заведенията няма да могат да отворят порти, сподели още Ричард Алибегов. Според него заведенията, който сега работят единствено като доставка на храна са на загуба, само че не престават да правят работата си единствено и единствено с цел да задържат личния състав, а помощта контрактувана от Национална агенция за приходите идва прекомерно постепенно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР