БГНЕС Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при

...
БГНЕС
Българите умират не заради коронавируса, а най-вече заради хаоса при
Коментари Харесай

Президентът: Българите умират не заради коронавируса, а заради управленския хаос

 БГНЕС Българите умират не поради ковид, а най-много поради хаоса при ръководството на рецесията. Това съобщи пред публицисти президентът.

" Умират от неприятно качество на живот, от липса на предварителна защита и профилактика и от блокиране на лекуването на доста други рискови заболявания “, акцентира президентът. Той означи, че " 10 година лекари и медицински сестри напущат страната, НЗОК се източва, нула промени, закриват се общински лечебни заведения, а в този момент кабинетът се пробва да внуши, че отговорни са болните “. 

Бюджет 2021 е разоряващ, а " идващият кабинет ще бъде подложен в извънредно неподходяща обстановка – опоскана хазна, банкрутирали семейства и бизнеси, липса на доходи и промени, евентуално и обществени напрежения, тъй като при този бюджет проходите няма от кое място да дойдат и обществените разноски неизбежно ще бъдат спрени “, предизвести Радев. Той въпреки всичко акцентира, че няма да стане първият български президент, наложил несъгласие на държавния бюджет.

Той засегна и тематиката с неслучилия се нов главен закон. " Конституцията на ръководещите завърши още по-срамно, в сравнение с стартира (…) Премиерът употребява Конституцията, с цел да завоюва още няколко месеца на власт с задачата те да вършат изборите по техните правила “.

По правила би трябвало да пристигна и зелената светлина от София към Скопие за македонското участие в Европейски Съюз. " Правителството години наред излъчваше великодушни обещания за безусловна поддръжка за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Резултатът го виждаме през днешния ден – прекомерно късно и с голямо забавяне държавното управление се сети, че би трябвало да отстоява националния интерес и по тази причина в този момент изпадна в изолираност “, разяснява президентът.

Той акцентира, че след " открит и спокоен диалог “ всичко, наследено от Титовия режим би трябвало да отпадне от македонска страна и по този начин ще стане допустимо България да разреши на Северна Македония да договаря с Европейски Съюз – само че единствено при договарянето на механизъм с ясни критерии, опция за верификация и ясни измерители на постигнатия напредък.

По линия на външната политика Радев отбрани решението си да не одобри назначението на някогашния външен министър Даниел Митов на дипломатически пост. Той означи, че правилото му е " да изпраща одобрени потвърдени експерти от кариерата “ и нашата страна би трябвало да изпраща хора, които да отстояват интереса на страната.

Президентът участва дружно със столичния кмет на гала по полагането на темелен камък на нов православен храм в София. Той уточни самодейността като образец за взаимната работа на институциите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР