БГНЕС Ангел Джамбазки от ВМРО обжалва във ВАС заповедта за зеления

...
БГНЕС
Ангел Джамбазки от ВМРО обжалва във ВАС заповедта за зеления
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат

 БГНЕС Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация апелира във Върховен административен съд заповедта за зеления документ на Министерство на здравеопазването, оповестиха от пресцентъра на партията. 

Нарушават се съществени конституционни права като икономическата независимост и правото на труд на българските жители, се показва в известието. 

Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 година на министъра на опазването на здравето вкарва извънредно тежко разделяне измежду българските жители, измежду претекстовете, които българският представител на Екологичен потенциал и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация изброява е и незачитането на основополагащи разпореждания на Конституцията на Р България, като:

" На първо място, член 6, алинея 1 от Конституцията на Република България (КРБ) е уредено едно от главните права на всеки човек, а точно: " всички хора се раждат свободни и равни по достолепие и права “. От своя страна идната алинея вкарва експлицитното тъждество пред закона. Разпоредбите на обжалваната заповед опонират точно на горепосочените правила на висшия закон “.

Джамбазки в детайли изрежда и образци в поддръжка на това свое изказване, а точно, че при практикуване на избрани специалности или действия българските жители са задължени да дават така наречен зелен документ, а в това време друга част от популацията е освободена от това обвързване. Медицинските лица, хората, работещи в заведения за хранене и хотели, би трябвало да имат въпросния документ, до момента в който това не е залегнало като условие за чиновниците в държавния бранш. Според евродепутата с тези разпореждания, заповедта вкарва извънредно тежко разделяне измежду българските жители.

" От друга страна, член 48, алинея 1 от Конституция на Република България прогласява, че жителите имат правото на труд. С ограниченията, въведени от обжалваната Заповед, се нарушава и това главно конституционно право на всеки жител. С въвеждането на ограничавания в посока на слагане на условия за практикуване на правото на труд се заплашва обезпечаването на виталните потребности на всеки един човек “, продължава ревюто си заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Той акцентира също по този начин, че в качеството си на заинтригувано лице оспорва горепосоченото решение, като счита същото за незаконосъобразно и в несъгласие с няколко разпореждания на материалния закон.

Припомняме, че точно Ангел Джамбазки в качеството си на български представител в Екологичен потенциал по време на дебатите в Брюксел за зеления документ се опълчи остро на наложителното му въвеждане на територията на Европейски Съюз, като посочи претекста за тежко нарушение на човешките права и на съществени правила, върху които се крепи Европейски Съюз.

От друга страна още през вчерашния ден първи ние от Вътрешна македонска революционна организация реагирахме остро с искане за анулация на заповедта и оставката на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Сред претекстовете, с изключение на нарушаването на съществени човешки права, обърнахме внимание и на обстоятелството, че служебният кабинет се провали с ръководството на коронакризата, умират стотици наши сънародници и обстановката към този момент се трансформира от здравен в обществен геноцид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР