БГНЕС Тази ситуация съдържа някакво назидание към предходния парламент, защото показва

...
БГНЕС
Тази ситуация съдържа някакво назидание към предходния парламент, защото показва
Коментари Харесай

Слави Трифонов вече не бил най-интересната фигура в страната

 БГНЕС " Тази обстановка съдържа някакво наставление към предходния парламент, тъй като демонстрира какво можеше да бъде. Ако оня ден най-интересната фигура в страната беше, в този момент забавната фигура е “, разяснява в изявление за БНР Първан Симеонов, изпълнителен шеф на " Галъп интернешънъл болкан “. В тази шарена обстановка съгласно анализатора има потенциален публичен капан – вероятното въодушевление към една фигура и да ни се услади ексклузивен кабинет, което би се отразило върху демократичните рефлекси на обществото.

" В момента българското общество може да прояви систематична неточност – да търси нова мощна персона, която да размени остарялата мощна персона, а не да търсим политики, дълготрайна визия, промени. Това е шансът на Радев. Проблемът е, че той кандидатства да стане президент, а не министър председател. Кое е значимото при облика " Радев “ - разсъждаваме като политически облици, не като персони: това е една от дребното варианти, които могат да трансформират, без да счупят. “

Българското общество не е толкоз революционно настроено и единствено въз основа на анти-ГЕРБ вълна няма да даде решаващо болшинство, означи още Първан Симеонов. Според него е значимо кое би било " лепилото “ и може ли президентът да бъде " политически патрон на едно такова обединяване, както беше политически патрон на митингите “.

Българското общество не е тежко революционно настроено, не желае внезапни промени и в случай че желае смяна – то е да размени съществуващото с нещо несъмнено. То вече не е склонно на огромни предоверявания, счита Първан Симеонов.

Моделът, който служебното държавно управление обрисува, може да се хареса на хората, уточни Първан Симеонов в предаването " Преди всички “.

" Може да им хареса на хората тази формула – след многогодишно ръководство постоянно има потребност от известно ободряване. “

30 години все някой нещо изчегъртва, проверки се вършат, добави политологът. Относно сегашните настройки за проверка и дали има свръхочаквания за такава той посочи:

" Протестът нажежи пристрастеностите, поляризира обществото и единият лагер желае това. Другият ще го назова реваншизъм. “

" Не съм сигурен, че Българска социалистическа партия върви към своя залез. е в режим на цялостна откровеност – за всеки има неприятна вест, нищо не е спестено “, сподели още Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР