БГНЕС Мисля, че служебният кабинет действа много експедитивно и за краткото

...
БГНЕС
Мисля, че служебният кабинет действа много експедитивно и за краткото
Коментари Харесай

Мангъров за Кантарджиев: Не храня добри чувства към него. Добре, че го пенсионираха

 БГНЕС " Мисля, че служебният кабинет работи доста експедитивно и за късото време, в което съществува, съумя да свърши много потребни неща, които трябваше да бъдат свършени много по-рано ", заяви доцент Атанас Мангъров пред " Денят ON AIR ".

Относно разкритията в лечебните заведения, той показа, че това са неща, които са били известни на съсловието от дълго време и са " обществена загадка ".

" Те не бяха афиширани, заради това, че съответните шефове на лечебни заведения имаха доста мощен политически тил и никой не смееше да ги допре. Сега, гърбът изчезна и те увиснаха ", добави медикът.

За това по какъв начин лечебните заведения натрупат задължения, той подчерта, че казусът е в самата здравна система. 

" Болниците натрупат задължения, тъй като нашата система има един генетичен недостатък - в нея няма разделяне на заплащането на медицинския труд и цената на лекуването. За да може да се усили заплащането на медицинския труд, би трябвало да се заплаща за активност ", посочи още доцент Мангъров.

Относно пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, той добави, че е трябвало това да се случи. 

" Не беше неприятно, че го пенсионираха. Аз не храня положителни усеща към него. По време на пандемията, той не помни това, което постоянно е знаел и се държа като човек, който извършва нареждания и заповеди вместо да бъде индивидът, който да управлява и да дава съответни препоръки. Хубаво беше и някои други да ги пенсионират ", сподели още доцент Мангъров пред .

Той е безапелационен, че Националният действен щаб е бил непотребна конструкция. 

" Това не е първата рецесия, с която се сблъскваме. В нашата здравна система има задоволително звена, които да се оправят с нея, по този начин както са се справяли в предишното ", означи още медикът.

Доц. Мангъров остава на мнение, че краят на пандемията ще пристигна тогава, когато вирусът премине през най-малко 70 % от популацията на страната. Според него към половината от популацията сега се е срещнало към този момент с него.

" Човек, който е карал китайския вид, не се разболява от английския и от индийския. Ако това се случва, се случва в извънредно редки случаи или по лек метод. Няма по какъв начин човек, който се е срещнал с някой от тези разновидности, и се срещне с другия, да се разболее по метод, по който би се разболял някой, който не се е срещал с тях ", безапелационен е той.

 

Относно идните избори, той е на мнение, че няма да забележим нещо доста по-различно от това на предходните.

" Мисля, че след 11 юли ще се повтори това, което се случи след 4 април с дребни разлики. Ако пазарлъците са по-успешни, ще се образува държавно управление, само че нямам доверие да просъществува дълго, тъй като нашите политически сили са разграничени и няма концепция, която да ги сплоти ", безапелационен е доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР