БФС промени изискванията си към клубовете спрямо тестовете за коронавирус.

...
БФС промени изискванията си към клубовете спрямо тестовете за коронавирус.
Коментари Харесай

БФС смени начина на тестване за COVID-19

БФС промени условията си към клубовете по отношение на тестванията за ковид. В началото на всеки месец всеки тим ще би трябвало да дава антигенни проби, а не PCR.

Това стана ясно от регулярно писмо, което футболната централа е популяризирало към всички професионални тимове в България. Според него клубовете са длъжни да създадат антигенни проби на всички свои играчи и чиновници на 1 декември, а в случай че някой даде позитивен резултат ще се направи наложителен PCR. Разходите и за двете процедури се поемат от футболната централа.

По този метод евентуално ще се избегне поголовно отсрочване на мачове и всеобщи позитивни резултати за ковид, защото действително ще има двойно тестване. Антигенните проби към момента не се смятат за способ, при който позитивен резултат води до наложителна 14-дневна карантина. Мач може да бъде отсрочен единствено при карантинизирани състезатели с позитивен PCR тест.

Ако даден състезател е дал позитивна проба на антигенните проби на 1 декември ще би трябвало да направи PCR тест и едвам след позитивен резултат при него ще влезе в карантина. Чак тогава ще се води към броя футболисти, поради която може да бъде отсрочен мач.

Всички клубове ще вършат тестванията в една лаборатория, с която централата има подписан контракт.

До момента някои клубове правиха наложителните месечни PCR проби в лаборатории по собствен избор, която процедура в този момент ще бъде пресечена. От футболната централа прецизират, че проби в друга лаборатория няма да бъдат одобрявани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР