БФС изказа своите съболезнования за кончината на легендата на Левски

...
БФС изказа своите съболезнования за кончината на легендата на Левски
Коментари Харесай

БФС изказа своите съболезнования за кончината на Бисер Михайлов

БФС изрече своите съболезнования за кончината на легендата на Левски и родния футбол - Бисер Михайлов. Ето какво написаха от централата на формалния си уебсайт:

Българският футболен съюз изрича откровените си съболезнования на околните и роднините на популярния Бисер Михайлов, напуснал ни на 77-годишна възраст.

Легендата на Левски е роден на 30 юни 1943 година, а цялата му професионална кариера минава с екипа на " сините ", за които играе сред 1961 и 1975 година За тези 14 години Михайлов записва общо 284 мача във всички шампионати (226 за първенство), на четири пъти печели златните медали в шампионата (1964/65, 1967/68, 1969/70, 1973/74), на два пъти подвига Купата на България и още три пъти - Купата на Съветската войска. Записва и пет мача за мъжкия народен тим на страната.

Заветът на Бисер Михайлов бива удължен от още две генерации вратари - синът му Борислав е капитан на Златното потомство на България, достигнало до бронзови медали на международното състезание в Съединени американски щати, а внукът му Николай понастоящем е част от националния тим, като и двамата печелят оценките " Футболист на годината " на страната.

Поклон пред светлата му памет! ", пишат от футболния съюз.
 Почина легендата на Левски Бисер Михайлов
Почина легендата на Левски Бисер Михайлов

Отиде си от този свят на 77-годишна възраст
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР