Безвъзмездна финансова помощ за 358 000 лв. са получили фирмите

...
Безвъзмездна финансова помощ за 358 000 лв. са получили фирмите
Коментари Харесай

358 000 лв. грантове за фирмите в Костинброд

 Безвъзмездна финансова помощ за 358 000 лева са получили компаниите в Костинброд. Грантовете са по линия на държавната поддръжка за фирмите в коронакризата. Сключени са 57 административни контракта, заяви министър Лъчезар Борисов на полемиката на „ Стандарт ” „ Заедно против рецесията в Костинброд ”. 1,3 млн. лева са отпуснатите средства за пътна връзка с община Божурище.

Министър Борисов показа пред най-големите компании в района новите ограничения на страната в поддръжка на бизнеса.

До месец и половина още 200 млн. ще бъдат вложени в стопанската система, сподели министърът на стопанската система. В момента потегля процедура, наречена „ Големите дребни ”. Грантовете ще са за 78 млн. лева и ще са за огромни компании, с оборот над 500 000 лева, които попадат в сегмента на дребните. Още процедура, още веднъж за 78 млн. лева, пък е предопределена за пренастройка на бизнесите за работа в условия на коронавирус рецесия. Средствата не са единствено за обезпечаване на защитни средства, само че и най-много да подкрепяне на софтуерни преустрояване на производствата.

Видях един град, който е в лентата за изпреварване освен като администрацията на общината, само че и като мощ на бизнеса, похвали Лъчезар Борисов Костинброд. Това е град който пораства по всички свои индикатори – по население, по вложения, притегля мултинационални компании, а също по този начин и български, които показват страната ни по света, разяснява министърът на стопанската система.

Прогнозите ни за спад на стопанската система в края на годината са под 7%, уповавам се да сведем спада до под 5%, безапелационен бе министър Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР