„Безспорно Сотир Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ.

...
„Безспорно Сотир Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ.
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Безспорно Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ

„ Безспорно Сотир Цацаров е мощна кандидатура за началник на КПКОНПИ. Той е потвърдил, че може да бъде самостоятелен от ръководещите.” Това разгласи в предаването „ Тази сутрин” депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.
Защо е значимо кой оглавява Антикорупционната комисия? За 6 години тя запорира парцели за над половин милиард лв. и завоюва 16 каузи във Върховния съд
Кандидатите за ръководител на Антикорупционната комисия финално са двама – ръководещите предложиха Цацаров, а партия „ Воля” предлага депутата Симеон Найденов. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи нямат свои номинации. От Движение за права и свободи оповестиха, че поддържат кандидатурата на сегашния основен прокурор.
Сотир Цацаров и КПКОНПИ: Датите и събитията Хронология на един (не)предизвестен избор
Стойнев посочи, че социалистите не са издигнали собствен претендент, тъй като той не би имал късмет при гласуването. Той подсети, че още при основаването на Антикорупционната комисия от левицата са предизвестили, че моделът ѝ е неправилен и ръководителят на тази институция би трябвало да се назначава от президента.

Парламентарната група на Българска социалистическа партия обаче занапред щяла да взема решение дали ще поддържа Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ.

Относно предлагането на социалистите за 8 лева партийна дотация Стойнев разяснява: „ Преди локалните избори ГЕРБ направиха наказателен акт към опозицията – ние алармирахме европейските институции – няма друга страна с 1 лева дотация и партиите да могат да се финансират от предприемачи и компании. По този метод се заглушава гласът на опозицията”.
Българска социалистическа партия предлага дотацията за партиите да стане 8 лв. Партията ни ще възвърне парите от надвзети дотации в законово открития период, сподели Александър Симов
Днес Българска социалистическа партия ще показа различен бюджет за 2020 година на този на ръководещите. В него се оферират тласъци за младите фамилии с деца и част от налозите, които не са локални, да отиват в общините.

Вижте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР