Безспорно покупката на ново жилище е една от важните стъпки

...
Безспорно покупката на ново жилище е една от важните стъпки
Коментари Харесай

Какви са тенденциите при избора на апартамент в София през 2023 година?

Безспорно покупката на ново жилище е една от значимите стъпки в живота на всеки един човек. Наред с всички безредици обаче е хубаво доста добре да се обмислят някои неща - в каква постройка се намира новото жилище, на кой етаж е, какъв брой огромно да е то, с какво ревю да е и така нататък Нека разгледаме и какви са трендовете при избора на жилища през 2023 година.

Вид на постройката

Тенденциите при избора на от гледна точна на типа на постройката, е тя да е нова. Младите хора, както и тези, които имат дребни деца, избират новото им жилище да е в нова, модерна постройка с съвременен дизайн. Много от новите жилищни кооперации към този момент са вид затворен комплекс, в който има задоволително зеленина, алеи за разходки и игра, както и голям брой други улеснения. Подобен вид екстри несъмнено притеглят огромно количество от младежите. На територията на някои затворени комплекси даже има и детска градина, което е извънредно улеснение и икономисва на родителите доста време.

Тухла или панел

След като към този момент ви споменахме, че по-голяма част от хората търсят жилища в нови здания, то би трябвало да знаете, че новите здания са постоянно тухлени. От тук следва и заключението, че тухлата изпреварва по търсене панела, а една от основните аргументи причини за това се крие в устойчивостта, с която тухлената постройка превъзхожда панелната.

Избор на подобаващ етаж

Тенденциите при избора на подобаващ етаж за живеене постоянно са били разнообразни по отношение на желанията на другите хора. На някои им харесват последните етажи, поради опцията да имат по-добра панорама, други избират първите и партерни етаж, поради доста по-ниската цена на парцела. Въпреки това обаче, най-голямо е търсенето на жилища на междинни етажи, като желани са тези сред 3-ти и 5-ти етаж, според от това какъв брой висока е постройката.

Големина на жилището

Няма две отзиви по въпроса, че най-търсените жилища са двустайните и това е наклонност от няколко години насам. Причината за това се крие във финансовите благоприятни условия на по-голяма част от хората, които търсят да закупят нов апартамент в София. Друга причина е, че 2-стайните жилища се отдават много по-лесно чартърен, за разлика от 3-стайните да вземем за пример, което е съществено причина хората да търсят точно сходен вид, където търсенето и предлагането постоянно са били на високи равнища.

Вид на ревюто на жилището

Доста хора търсят апартамент с напълно южно ревю, което от време на време е много комплицирано да се откри. Трябва да знаете обаче, че жилищата със западно такова, както и тези с югоизточно и даже югозападно са отлични варианти. Що се отнася до жилищата със северно ревю - те също са добра алтернатива, единствено в случай че в северната част е ситуирана спалнята. Така или другояче тази стая не се обитава целодневно.

Такива са трендовете при избора на жилища през 2023 година. Както стана ясно, критериите за търсене не са се трансформирали изключително през последните няколко години. Хората избират 2-стаен апартамент на междинен етаж в нова, тухлена постройка. Някои даже избират и здания от вид затворен комплекс поради удобствата, които сходен вид здания оферират.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР