Безспорно новината на деня е излизането на САЩ от Световната

...
Безспорно новината на деня е излизането на САЩ от Световната
Коментари Харесай

ЕС призова САЩ да си преосмислят решението за СЗО

Безспорно новината на деня е излизането на Съединени американски щати от Световната здравна организация (СЗО). Часове откакто новината беше оповестена Русия излезе с позиция. Днес Европейският съюз (ЕС) също изрече своето мнение в лицето на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел. Двамата приканиха Съединени американски щати да премислят решението си.

„ СЗО би трябвало да продължи да бъде в положение да управлява интернационалния отговор на пандемиите, настоящи и бъдещи. Ето за какво присъединяване и поддръжката на всички са нужни и основни. Изправени пред тази международна опасност, пристигна моментът да укрепим съдействието и да намерим общи решения. Трябва да избегнем дейности, които отслабват резултатите на интернационално равнище. В тази връзка призоваваме Съединени американски щати да премислят оповестеното от тях решение ", споделиха Фон дер Лайен и Борел в взаимно официално съобщение.

Двамата подчертах, че Европейски Съюз продължава да поддържа СЗО в нейната съществена задача да избавя човешки живот и да овладява и смекчава тази пандемия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР