Безспорно наложените срещу по закона Магнитски от САЩ могат да

...
Безспорно наложените срещу по закона Магнитски от САЩ могат да
Коментари Харесай

Санкциите срещу Пеевски и Божков – нова надежда

Безспорно наложените против по закона " Магнитски " от Съединени американски щати могат да претендират за новината на годината що се отнася до България. Защото в прав текст Съединени американски щати уточни двамата не просто като генератори на корупция, ами на такава корупция, която оказва въздействие върху страната т.е. върху всички нас като жители на Република България.
За наивниците, които си мислят, че глобите са „ имиджови ”, непосредствено споделям – доста сте се объркали. С тези наказания на Пеевски и Божков им се блокира опцията безусловно да дишат! Те не могат да създадат и един паричен превод, да платят и една сметка, в случай че в процеса е забъркана американска банка, американска институция или даже американска компания. Причината е доста прозаична – в случай че американската банка/институция/фирма бъде хваната, че взе участие в някакво заплащане, обвързвано с Пеевски/Божков, тогава самата тя ще бъде крепко глобена. Например – в случай че американска банка взе участие в превод на пари на някой от двамата или негова компания, даже и единствено като някакво междинно звено или медиатор, е застрашена с тройно по-голяма санкция, в сравнение с е преводът. Тройно по-голяма! Хайде в този момент да забележим кой би желал да има нещо общо с Пеевски и Божков – тъй като няма какво да се лъжем, в днешния световен свят американците са на всички места и във всичко! Може би единствено в Русия Пеевски и Божков ще може да си въртят бизнес, някъде към тайгата на Сибир. И да си заплащат сметките за ток и вода - тъй като даже в това като нищо има някъде по веригата американско присъединяване, без значение в коя точка на света.
Разбира се, би било доста наивно да се мисли, че Съединени американски щати от алтруизъм постановат тези наказания. Дошло е времето – като реализация на техните, на американските ползи. Което обаче не значи, че в България би трябвало да дремем и да дуднем, т.е. да не се възползваме да си пооправим кочинката. Защото който не си употребява възможностите, след това плаче!
Първо – откакто Пеевски беше непосредствено наименуван олигарх, регулярно взел участие в корупция, основният прокурор Иван Гешев какво има да каже? Не върви елементаризмът, че " не разясняваме политически ". Г-н Гешев, по какъв начин не успяхте като водещ прокурор по делото КТБ в няколко хиляди страници обвинителен акт да намерите господин Пеевски? Той не е от незабележимите – никак дори. Американските наказания са очевиден знак какъв брой Съединени американски щати имат вяра на българската прокуратура. Българската прокуратура ще има достъп до формалното известие за глобите против Пеевски и Божков – късно нощес! Или простичко казано – Вашингтон не има вяра на прокуратурата ни, че да показа всичко като данни, което докара до глобите! Най-силната страна в света сподели на Гешев и компания, че не им има вяра. От това по-голямо съображение за мигновена оставка здраве му кажи!
И още едно съображение за оставка - през вчерашния ден Гешев и подопечните му взеха решение, че за български прокурори в Европейската прокуратура. Нещо няма задоволително искащи, които обаче и да са задоволително комфортни ли, какво? Пълен срам е да не можем да си запълним квотата в тази конструкция - неналичието на институционално предпочитание е очевиден знак по какъв начин гледаме на битката с закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз! На забравилите да припомня - българите, с изключение на данъкоплатци в България, сме и данъкоплатци в Европейски Съюз, пълноправни жители на Европейски Съюз!
Второ – по време на чие ръководство Пеевски съумя да взе участие регулярно в корупция? В известието от Съединени американски щати се сочат и съответни години за осъществени съответни действия – 2019, 2018. Тогава кой беше на власт?
И двата аспекта са основни за бъдещето на България. Сега е времето те да бъдат сложени под публичен, а не под частен надзор! Силно се надявам да се намерят в действителност прозорливи хора, с цел да можем да почнем са развиваме същинска народна власт, а не да стане: Пременил се Илия, погледнал се – отново в тия!
И за край, тъй като до момента не приказвах доста за Божков. За година и половина той гради имидж на отстъпник. Преди това, 30 години, не можеше да му видиш очите, а с цел да направиш искрено изявление с него, не знам какво трябваше да стане и знам добре по какъв начин това щеше да се отрази на бъдещето ти! Изводът за мен – Васил Божков стана герой за истина чак когато глутницата, с която 30 години нямаше проблеми, които да му пречат решаващо, се обърна против него и потегли да му прегризе гърлото. Това не е ентусиазъм за народна власт – който не схваща, да отива да му довършат лоботомията!
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР