Безспорно голямата изненада в тазгодишния женски турнир на Уимбълдън е

...
Безспорно голямата изненада в тазгодишния женски турнир на Уимбълдън е
Коментари Харесай

На 34 и две раждания по-късно: Татяна Мария ще дебютира в 1/4-финал от Шлема

Безспорно огромната изненада в тазгодишния женски шампионат на Уимбълдън е наличието в четвъртфиналите на Татяна Мария. 34-годишната германка роди второто си дете през предходната пролет и позволи серия от загуби при своето завръщане, които я извадиха от топ 300 на света.

Всичко това навеждаше на мисълта, че е време ветеранката да окачи ракетата и да се насочи напълно към фамилния живот, единствено че тя сподели необикновен темперамент и този април завоюва купата на WTA шампионата в Богота. Това обаче е нищо по отношение на подвизите на Мария върху " свещената трева ", откакто през днешния ден тя се оправи със съпротивата на някогашната шампионка от Ролан Гарос - Йелена Остапенко.

Това беше трета поредна сложена, която ветеранката отстранява по пътя си в надпреварата, а още по-впечатляващото е по какъв начин в третия кръг навакса двоен пробив пасив в решителния сет против Сорана Кърстя. Днес събитията не бяха по-малко трагични, защото Мария бе изправена пред два мачбола, само че сподели невероятна воля и се наложи с крайното 5:7 7:5 7:5, гарантирайки си конфликт със своята млада сънародничка Юле Нимайер във етапа на финалната осмица.

Двубоят започва чудесно за аутсайдерката, чийто сечен бекхенд напълно разрушаваше ритъма на нейната съперничка и тя допускаше голямо количество непредизвикани неточности. Скоро международната номер 103 осъществя първи пробив в мача, като даже можеше да дублира преднината си, но мощните отигравания на Остапенко най-сетне започнаха да намират очертанията на корта и скоро резултът стана 4:3 гейма в интерес на латвийката. Играта продължи изцяло равностойно до 6:5 в интерес на 12-тата сложена, когато тя осъществя съдбоносен пробив и поведе в обособените сетове.

Втората част затвърди надмощието на 17-тата в света, тъй като нейната експанзия вземеша превес пред разнообразната игра на съперничката ѝ и Остапенко взе задатък от 3:0. Все отново 34-годишната състезателка не се отхвърли и изравни геймовете за 4:4. Последва нов сложен тест за Мария, която беше изправена пред поредност от мачболи, единствено че удържа на натиска и оттова насетне контролираше събитията на корта, с цел да възвърне паритета в общия резултат.

Бившата шампионка от Шлема реализира брейк в самото начало на третия сет, само че още веднъж сподели присъщото своенравие в дейностите си и германката не се нуждаше от доста време, до момента в който заличи преднината на съперничката си. Устремът на ветеранката не спря дотук и тя си завоюва правото да сервира за спечелването на мача, но обратите продължиха с цялостна мощ и наред беше мълниеносен рибрейк за 5:5. Изведнъж играта на фаворитката се срина изцяло, а Мария беше задоволително невъзмутима, с цел да се възползва от тези съмнения и се поздрави с най-ценния успех в своята кариера.

Magical moment for Maria
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР