Безпрецедентното отлагане на олимпийските игри в Токио вече обърка много

...
Безпрецедентното отлагане на олимпийските игри в Токио вече обърка много
Коментари Харесай

Ефектът на доминото: как отлагането на игрите в Токио се отразява на спортния календар

Безпрецедентното отсрочване на олимпийските игри в Токио към този момент обърка доста проекти, а финансовото отражение занапред ще бъде оценено. Освен икономическата страна на обстановката провеждането на най-голямото спортно събитие през 2021 вместо през 2020 година повдига и въпрос за объркването на спортния календар.

Първо това ще се отрази най-много върху международното състезание по лека атлетика. Шампионатът на планетата би трябвало да се организира през август 2021 година, само че новите дати на игрите в Токио се покриват с него.

Олимпиадата ще бъде сред 23 юли и 8 август, което прави невероятно осъществяване на международното от 7 август. От Международната лекоатлетическа федерация (IAAF) към този момент оповестиха, че работят по проект за отсрочване за 2022 година

" В тези времена би трябвало да бъдем гъвкави и да се напасваме съгласно обстановката. Вече обсъждаме с уредниците в Орегон да насрочим международното с година по-късно ", разясниха от IAAF.

Това обаче от своя страна влиза в спор с Европейската атлетическа асоциация, която би трябвало да организира европейското състезание сред 11 и 22 август 2022 година " Разговаряме и с европейската асоциация, тъй като би трябвало да почистим въпроса. "

Все още не е оповестено дали Европейската атлетическа асоциация ще пренасрочи шампионата на Стария континент.

 Световното състезание по лека атлетика също ще бъде отсрочено с една година
© Reuters

Световното състезание по лека атлетика също ще бъде отсрочено с една година

През лятото на 2022 година е планувано и друго огромно спортно събитие - Игрите на английската общественост. Те би трябвало да се проведат сред 27 юли и 7 август 2022 година в Бирмингам.

От смяната в датите на олимпийските игри в Токио ще пострада и Обиколката на Франция. Най-голямото колоездачно съревнование е директно подвластно от олимпиадата, като шосейното колоездене е и олимпийски спорт. През 2021 година Тур дьо Франс би трябвало да се организира сред 2 и 25 юли, само че евентуално ще се стигне до изместването му със седмица по-рано, с цел да може колоездачите да вземат участие в Токио.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1333)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР