Безпрецедентният срив на турската лира доведе до масови в и

...
Безпрецедентният срив на турската лира доведе до масови в и
Коментари Харесай

Масови протести в Анкара заради безпрецедентния срив на лирата

Безпрецедентният срив на турската лира докара до всеобщи в и настоявания за оставката на държавното управление. През последните месеци цените в страната вървят стремително нагоре.

" Всичко нарастна. Един елементарен пилешки дюнер, който преди струваше 10 турски лири, в този момент е 13. Наложи ми се да купя белина. Взех я за 89 турски лири, а до скоро беше за 50 ", споделя зъболекарят от Бурса Танер Чавуш.

Оказва се обаче пазарът е толкоз преференциален за българите, че се провеждат шопинг екскурзии с рейс до прилежаща Турция. " Цените са в пъти по-евтини, в сравнение с в България. Предимно се пазарят хранителни артикули ", споделя притежателят на туристическа организация Адриана Панайотова.
свързани новини2505преди 11 часа
Посещенията обаче не се одобряват еднопосочно. Доктор от Одрин преди дни сигнализира, че българските туристи не носят маски и не съблюдават разпоредбите в пандемия.

Спадът на турската лира има и позитивен резултат - прави турския експорт конкурентноспособен. Хората са оптимисти, че обстановката ще се възстановява в идващите месеци.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР