Безпрецедентни са мерките за сигурност във Вашингтон часове преди церемонията

...
Безпрецедентни са мерките за сигурност във Вашингтон часове преди церемонията
Коментари Харесай

Специално за Dir.bg от САЩ: С хиляди войници на улицата Америка посреща 46-ия президент

Безпрецедентни са ограниченията за сигурност във Вашингтон часове преди церемонията по инаугурация на американския президент, която стартира в 17 часа българско време.

Топ-събитието на света ще бъде охранявано от 25 000 бойци от националната армия, предава от Съединени американски щати особено за Dir.bg журналистът и създател на поредицата " Втори взор " Цвете Тюлева.

След офанзивите в Капитолия от последователи на Доналд Тръмп, при които починаха 6 души, целия свят е вперил взор в Америка в днешния ден на промяна на президента. Очакваната гала по встъпването в служба на новия държавен глава Джо Байдън и вицепрезидента Камила Харис ще протече друго.

" Обичайно церемонията е доста обилна и на нея участват хиляди цивилни жители. Всеки може да си купи билет за нея и да участва. Тази година обаче няма да има нито такива билети, нито обилен церемониал, който другояче минава през целия град. Заради щурма, в който починаха 6 индивида - извънреден призрачен сън, какъвто никой тук не е виждал в спокойно време да се случва по този метод. Днес ще охраняват 25 000 бойци от националната армия - това също в никакъв случай не е взимано като мярка за сигурност тук ", споделя Цвете Тюлева в разбора си от горещата точка за online предаването на Dir.bg - " Матине ".

Въпреки рисковата обстановка и препоръките на експертите и ФБР, които публично показаха опасения от вероятни офанзиви, Джо Байдън и Камила Харис ще положат клетва навън пред постройката на Капитолия, както повелява традицията до момента.

" Немалка част от българите в Съединени американски щати признават, че симпатизират на Тръмп. По думите им - поради това, че е пряк и пази " чистата нация ", каквото и да значи това. И най-много поради личния бизнес, който имат тук и гръмките обещания на президента, че ще понижи налозите на по-богатите хора ", показва Тюлева.

Изтрит от мрежата, бойкотиран от бранителите си - ще влезе ли Тръмп в историята?

След като обществените мрежи заличиха профилите на Тръмп, се оказа, че юристите му не желаят да го пазят в обвиняванията за щурма на Капитолия, разкрива елементи от щатската преса Тюлева.

Успоредно с встъпването в служба на Джо Байдън, в този момент предшественикът му на поста има късмет да влезе в учебниците по история като първия президент на Съединени американски щати с две процедури по импийчмънт. След като се избави по време на миналогодишната процедура поради украинската спекулация с персонални и политически облаги, в този момент Тръмп е на прага на втора процедура за премахване. Причината са точно събитията в Капитолия от началото на януари, за които се твърди, че президентът е подбудил своите последователи, а обвиняването против него гласи " подстрекаване към протест ".

" Както знаете, когато бяха огласени резултатите от изборите, Тръмп изиска наново броене и не призна успеха на Байдън и даже отхвърли всичко. Зарече се, че ще води каузи, че той е спечелилият в изборите. Заради това, че заканите му надалеч надвишиха положителния звук и провокираха безредици в постройката на Капитолия, при които бяха отнети човешки животи, Тръмп е единственият президент, против който процедурата по импийчмънт е задействана два пъти. След като на поста към този момент е новият държавен глава, ще стартира делото по отстраняването от власт на Тръмп, в което решителен глас има сенаторът от Кентъки - Мич Макконъл.

Така че е мъчно да се каже дали Тръмп ще води дело за изборните резултати, макар че за задачата екипът му събра цели 170 млн. $. Ако бъде упрекнат в подстрекаване към експанзия и тласкане към протест по време на службата си като държавен глава, Тръмп несъмнено няма да е на независимост, с цел да води каквито и да е каузи. Това, което се знае, е, че предходните му юристи, както и евентуални нови негови бранители, не се съгласяват да го съставляват по делото за импийчмънт, което ще стартира незабавно откакто Джо Байдън встъпи в служба. Според тях това, което е направил Тръмп и за което ще бъде изправен пред съда, е невероятно да бъде целесъобразно. "

Цялото изявление с Цвете Тюлева и повече за най-важния ден в Америка през тази година можете да видите в новия епизод на " Матине " с Рени и Вяра.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР