Безпрецедентна за италианския волейбол атака срещу треньор се стовари върху

...
Безпрецедентна за италианския волейбол атака срещу треньор се стовари върху
Коментари Харесай

Безпрецедентно! Почти целият отбор на Модена не иска вече Радо Стойчев за треньор

Безпрецедентна за италианския волейбол офанзива против треньор се стовари върху Радостин Стойчев и сложи на карта бъдещето му в Азимут (Модена). Почти целият тим на гранда Модена се разгласи обществено срещу българския експерт, който бе притеглен предишното лято. Такова нещо не се е случвало до момента, разясниха локалните медии.

От известното спортно предаване Barba & Capelli бяха поканили като посетители двамата водачи на отбора Ървин Нгапет и Бруно Резенде. Изненадващо обаче с тях в студиото се появи съвсем целият състав на Модена, който отпадна в полуфиналите на серия " А " от Кучине Лубе (Чивитанова) на Цветан Соколов.

Темата за Стойчев бе повдигната съвсем ведната от водещия Паоло Реджанини, който попита Нгапет дали щеще да премине в Казан, в случай че българинът не му беше треньор.

" Не, изрично. Имах контракт за още 2 година и сигурно щях да го извърша ", отсече звездата на френския народен тим. Посрещачът влезе в открит спор с наставника още през декември. Тогава имаше заседание на тима и много от играчите се бяха изказали срещу методите и отношението на българина. Президентът на клуба Катя Педрини обаче съумя да тушира спора, с цел да бъде избавен сезонът. Впоследствие обаче Нгапет подписа с съветския хегемон Зенит (Казан), където ще заеме мястото на Вилфредо Леон.

" Още през цялото време знаех, че няма по какъв начин да се получат нещата със Стойчев. Като разбрах, че ще го наемат, споделих на госпожа Педрини, че това е доста рисковано. След първите тренировки предчувствието ми се оправда. Нещата обаче ескалираха преди Коледа. Радостин има фасон на поведение и употребява думи, които засягат хората. Беше направил недопустим коментар за мен и брат ми (Суон Нгапет също е в този тим - б.а.). Това ме обиди и цяла нощ мислих по въпроса. На идващия ден отидох и му споделих, че не искам повече да работим дружно ", описа звездата на френския народен тим. Нгапет добави, че българинът не е споделил истината за връзките им пред медиите.

" Беше оповестил, че аз не искам да играя за Модена. Това бе откровена неистина. Закъснях за една подготовка, тъй като изпуснах полет от Франция. Говорих с Педрини и се извиних за случката, желаех да се включа в тренировките. Тя се съгласи, само че Стойчев не ме пусна в залата ", сподели посрещачът, който е прочут с буйния си манталитет и някои изцепки през годините.

На същото мнение във връзка с треньора обаче бе надалеч по-дисциплинираният Бруно Резенде. Капитанът на Бразилия също е доста отчаян от работата си с българина, който трансформира Тренто в №1.

" През последните 13 години съм играл на най-високо равнище. Имал съм треньори като Уебър, Баньоли, Лоренцети, Бернардо Резенде - моя татко. Не може да става дума за съпоставяне. Стойчев искаше да промени тотално стила на игра, който всеки от нас, към този момент построен играч, има. Но в случай че оставим спортно-техническите неща настрани, то в чисто човешки проект...Не е нужно да сме другари, само че най-малко сред нас би трябвало да има доверие и преданост ", акцентира разпределителят Резенде, който сходно на Нгапет е апетитен като най-хубавия на своя пост сега.
Modena: Anticipo di Barba & Capelli. Ngapeth: “Vado via perché c’è Stoytchev”
Бруно описа, че най-малко 1-2 пъти е опитал да беседва със Стойчев в кабинета му.

" През февруари от свои източници разбрах, че пробва да контракти за идващия сезон Кристенсен от Кучине Лубе, който да заеме мястото ми. Той не сподели нищо, само че на мен ми стана ясно, че не мога да бъда с човек, който има такава ценностна система. Обадих се на Педрини и й споделих, че напущам. Не мога да работя с треньор, който няма човешко отношение ", добави Резенде. Той не изключва вид да остане, само че в случай че Радостин напусне.

Нгапет удостовери, че още в края на ноември е схванал за готвени от българина прехвърляния.

" Нашият волейболен свят е дребен и мъчно може да се скрие нещо. Въпреки проблемите, а може би тъкмо поради тях, играчите създадохме една доста сплотена група. Щом се появеше Стойчев обаче на всички ни се отщяваше ", сподели през усмивка най-полезният състезател от европейското през 2015 година

Нгапет и Стойчев преди първата си взаимна подготовка. Французинът разкри, че не е вярвал в нашия експерт през цялото време

Резенде описа по какъв начин някогашният народен селекционер не пуснал Алберто Мара на погребението на дядо си.

" Казал му, че няма по какъв начин да замине даже за един ден, тъй като различен играч на поста център - Даниеле Мацоне, към момента не бил възобновен от контузия. Тук изобщо не ставаше дума за пропускане на мач, а на една подготовка. Мара не сподели нищо до срещата, която беше в събота ", разкри разпределителят.

Друга звезда на Модена - Максуъл Холт, също не спести рецензии към Стойчев.

" През живота си не съм играл в тим с толкоз надарени състезатели на едно място. Всички бяхме обединени поради неприятностите с треньора. Имам контракт за още 1 година, и в случай че Радо напусне, ще остана на 100% ", безапелационен бе американецът.

Един от дребното отсъстващи в студиото бе Чоно Пенчев. Българският разпределител бе притеглен в последния миг преди началото на сезона точно от Стойчев.

Все още няма коментар на треньора, чака се реакция и от управлението, което през декември го поддържа, само че очевидно през днешния ден нещата са необратими във връзка с състезателите.

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР