Безпрецедентна репресия и цензура се оказва на редакцията на вестник

...
Безпрецедентна репресия и цензура се оказва на редакцията на вестник
Коментари Харесай

Цензурата се вихри безпрецедентно - изхвърлят Труд от редакцията по заповед на правителство на Радев 

Безпрецедентна принуда и цензура се оказва на редакцията на вестник " Труд ", научи извънредно ПИК. Екипът на на медията на следващия ден ще бъде изхвърлен на улицата по заповед на регионалния шеф на София Митко Михайлов.

Решението е пристигнало по искане на Велислав Минеков, който в последните дни като министъра на културата е разпоредил редакцията на " Труд ", която се намира на ул. " Лъчезар Станчев " 7 в София, да бъде запечатана.

Така от на следващия ден медията ще остане на улицата, като ще има единствено седмица, с цел да си откри нов офис и да реалокира цялото си съоръжение.

Пред ПИК основният редактор и притежател на " Труд " Петьо Блъсков изясни, че цензурата и репресията идват от културния министър на Румен Радев - Велислав Минеков.

" Не сме известени за това искане. Заповедта му е безусловно незаконосъобразна. Къде ще отидем измежду зима и преди Коледните празници ", попита пред ПИК Петьо Блъсков и посочи, че бруталната принуда идва поради разкритията на " Труд " за схемите на Минеков, както и поради публицистичната им политика, която не мълчи за нарушаванията на президента Румен Радев.

Така на следващия ден в редакцията на " Труд " ще влезе заместник-министър на културата дружно с комисия от регионалната администрация, които ще запечатат офисите на медията. Журналистите пък ще имат единствено седмица, с цел да реалокират цялото си съоръжение в нова постройка, където да продължат активността си.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР