Безпрецедентна DDoS атака регистрира порталът на Националната здравно-информационна система(снимка: CC0

...
Безпрецедентна DDoS атака регистрира порталът на Националната здравно-информационна система(снимка: CC0
Коментари Харесай

„Информационно обслужване”: Атакуваха ни с 400Gbps


Безпрецедентна DDoS офанзива записва порталът на Националната здравно-информационна система
(снимка: CC0 Public Domain)

Над 400 враждебни акции в границите на последните 3 дни е обезвредила инфраструктурата на „ Информационно обслужване ” АД, оповестиха от държавната компания, която поддържа системата за зелени документи.

На моменти зловредният трафик към Националната здравно-информационна система (НЗИС) е надхвърлял 400 Gbps, което надвишава интернационалната съгласуваност на страната, настояват от сдружението.

Безпрецедентната офанзива от вида „ отвод от услуга ” (DDoS) към е достигнала в пиковите часове сред 30 и 80 милиона пакета в секунда, което е затруднило достъпа на потребителите. Това е една от най-големите DDoS офанзиви, правени против България.

„ Компанията е осигурила допустимо най-ефективната и съвременна отбрана на инфраструктурата от сходни дейности и сполучливо съумя да отблъсне злонамерените офанзиви. Няма опити за пробив и интервенция в системата и приключване на данни на консуматори ”, увериха от Информационно обслужване.

източник: “Информационно обслужване” АД

Общият брой на свалените европейски зелени документи през интернет портала на НЗИС надвиши през вчерашния ден 56 000. Най-активни са изтеглянията сред 9.00 и 13.00 ч., когато системата за генериране на документи регистрира приблизително 7500 свалени документа на час. До този миг са изтеглени общо над 1,255 млн. европейски документа.

„ Продължаващите втори ден злонамерени дейности имат за цел да нарушат имунизационния развой и са директна опасност против страната и неуморната работа на медицинския личен състав, който поставя денонощни грижи за отбрана на българските жители от Covid-19 ”, разяснява обстановката Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на Информационно обслужване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР