Безплатно приложение, което може да подобри здравеопазванетоMedrec:M поставя здравето на

...
Безплатно приложение, което може да подобри здравеопазванетоMedrec:M поставя здравето на
Коментари Харесай

Medrec:M – личен медицински картон на бъдещето

Безплатно приложение, което може да усъвършенства опазването на здравето

Medrec:M слага здравето на всеки човек в неговите ръце
(снимка: Сирма)

Софтуерната компания Сирма създаде нов артикул, предопределен за опазването на здравето. Безплатното приложение Medrec:M интегрира технологии от сферата на изкуствения разсъдък.

При създаването на продукта компанията се управлява от разбирането, че в актуалното свръх-информирано общество главната грижа за здравето е в ръцете и опциите на самия човек. За всеки е значимо да събере допустимо най-пълни данни за здравето си – признаци, резултати от проучвания, провеждани лекувания и диагнози, които при нужда да бъдат предоставени за присъствен или отдалечен обзор от доктор.

Данните са ключът към вярната диагноза и сполучливото лекуване. В същото време, те са персонална и неприкосновена благосъстоятелност на всеки от потребителите, споделиха от Сирма.

Подобно на другите артикули на компанията и в Medrec:M ще бъдат интегрирани техники от региона на изкуствения разсъдък. Тази технология ще се грижи потребителите да са по-добре осведомени, ще асистира лекарите за по-добро диагностициране и лекуване, ще следи за рискови положения и ще предизвестява за трендове в изменението на значими здравни индикатори в по-дълги интервали от време, които другояче биха останали незабелязани.

Medrec:M обезпечава канал за връзка със здравните управляващи – опция потребителят да даде анонимна информация за оценки и предвиждания, свързани със здравословното положение на популацията. Продуктът дава опция да се взе участие на непринуден принцип в анкети и изследвания за преход към по-добро опазване на здравето.

Medrec:M, Diabetes:M, Cardiac:M, Clinic:M са част от „ Сирма Здравен Пакет ” (Sirma Medical Suit) – цялостното решение на компанията за по-добро опазване на здравето.

„ Аз имам вяра, че след тази пандемия светът в никакъв случай няма да е същият. Много стандарти ще се разбият, доста процеси ще се трансформират. Специално, опазването на здравето ще става все по-технологично и по-ефикасно, което ще докара до по-добър метод на живот и дългоденствие ”, показа Цветан Алексиев, изпълнителен шеф на Сирма.
още по тематиката
Medrec:M слага здравето на всеки човек в неговите ръце. Той е безвъзмезден и основан с грижа за запазване на персоналните данни. Компанията възнамерява обновявания и развиване на продукта, тъй че да става все по-полезен.

Продуктът се състои от мобилно приложение – сега налично за Android платформа (притежателите на iPhone ще могат да имат достъп до приложението след 10 дни) и Medrec:M Monitor – портал за лекари.

Потребителят употребява мобилното приложение, с цел да събира и записва свои медицински данни, признаци, резултати от проучвания, одобрявани лекарства, диагнози, епикризи и така нататък При нужда доста елементарно може да показа данните си с доктор. За задачата употребява функционалността „ шерване ” в мобилното приложение, като показва лекаря единствено с въвеждане на имейл адреса, с който той се е записал в Medrec:M.

Една от функционалностите на системата е, че лекарят може да не одобри поканата за достъп до данните на пациента. Пациентът вижда дали поканата му за шерване е призната.

Използването на приложението и попълването регулярно на данните за здравословния статус ще бъдат потребни както за потребителите, по този начин и за здравните управляващи, които ще имат взор върху настояща статистическа информация, предоставена им на база на анонимизираните данни.

Попълвайки регулярно анкетите в приложението, потребителите способстват за построяването на едно по-добро опазване на здравето, а в изискванията на пандемия – за по-адекватни реакции. Приложението употребява експертизата и технологиите на Сирма в региона на науките за живота и опазването на здравето, подчертаха от компанията.

Инсталиране: Medrec:M за Android
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР