Безплатните трамваи, автобуси и влакове предоставят лесно решение в избора

...
Безплатните трамваи, автобуси и влакове предоставят лесно решение в избора
Коментари Харесай

Трета година безплатен обществен транспорт в Люксембург

Безплатните трамваи, рейсове и влакове дават елементарно решение в избора сред публичен превоз и персонален автомобил. „ Това е по-практично и също така е доста позитивно за околната среда “, споделя пред Euronews пасажер в трамвая в град Люксембург.

Това, че страната е богата, а популацията – малко, несъмнено, оказва помощ, отбелязва Euronews. Люксембург има към 640 000 поданици, а съгласно Световната банка, брутният вътрешен артикул (БВП) на страната за 2021 година надвишава Щатски долар 85.5 милиарда, т.е., по към Евро 99 000 приблизително годишно на глава от популацията, за разлика наример от прилежаща Франция, където тази цифра е едвам Евро 35 200.

Разбира се, безплатният превоз си има цена и в последна сметка се финансира от парите на данъкоплатците – само че съгласно министъра на подвижността и благоустройството Франсоа Бауш, решението е по-справедливо, защото се финансира от налозите на хората с по-високи приходи, до момента в който за тези с ниски приходи, които заплащат минимални налози,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР