Безплатни за зренито ще се проведат в Асеновград. Инициативата цели

...
Безплатни за зренито ще се проведат в Асеновград. Инициативата цели
Коментари Харесай

Безплатни очни прегледи в Асеновград

Безплатни за зренито ще се проведат в Асеновград. Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално-значими очни болести, да разпространява значителното значение на профилактичните прегледи и да осведоми обществото за значимата роля на грижата на очното здраве. Националната скринингова акция за очни прегледи е под надпис „ Зрението е всичко! Прегледай се! “. Асеновград е един от 42 града, определени да бъдат част от самодейността. Кампанията си слага амбициозната задача да обхване най-уязвимите групи от популацията у нас: децата и хората към и над 50-годишна възраст.
Прегледите ще се реализират в мобилен очен кабинет, който ще организира 3-месечно пътешестване в разнообразни градове на страната. Офталмолози ще съветват гратис и деца, и възрастни хора на 21-ви май (петък). Часовете на акцията са от 09:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:00 ч. до 16:00 ч. Ще бъдат прегледани общо межди 45 и 50 възрастни пациенти за деня и още толкоз деца. Часовете ще се записват през към 10 минути. Мобилният кабинет в Асеновград ще бъде позициониран пред МБАЛ – Асеновград. Там ще се преглеждат възрастните хора. За децата е обезпечен различен специфичен кабинет в самата болница. Информация къде се намира ще бъде предоставяна на регистратурата на лечебното заведение.
 Безплатни очни прегледи през октомври в МБАЛ Света София Безплатни очни прегледи през октомври в МБАЛ " Света София "
МБАЛ „ Света София “ още веднъж провежда безвъзмездни прегледи за заболяване, което може да докара до съществени последствия. Екипът н...
За да не се получи скупчване на пациенти и опашки от чакащи, е належащо авансово записване на искащите . Телефонният номер, на който може да се регистрирате, е 0331 20 416 – от 09:00 ч. до 19:00 ч. в работни дни. Очните прегледи ще са безвъзмездни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР