Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

...
Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата
Коментари Харесай

Безплатни прегледи на деца в Пловдив

Безплатни прегледи за премерване и оценка на растежа на децата ще се проведат в Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Варна. Инициативата, която закупи известност като „ Клиника на колела “, е част от стартиралата през 2017 година в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна огромна акция на Варненското сдружение по детска ендокринология GROWINFORM за ранно разкриване и навременно лекуване на положения, свързани с проблематичен напредък. От месец септември тази година акцията е национална.

Мобилният екип на доктор Росица Стойчева включва детски ендокринолози, които взаимно с доцент доктор Нарцис Калева от детската клиника в УМБАЛ „ Св. Георги " ще вършат оценка на растежа на децата. Не е належащо авансово записване, нито направление, само че е добре да се знае растежът на родителите и данни за растежа и тежестта на детето през годините.
График на прегледите в Пловдив:

- на 11 ноември от 9.00 до 12.00 часа, УМБАЛ „ Св. Георги “, детска клиника, етаж 1, Специализиран кабинет.
На 11 ноември от 12.00 до 13.00 часа в Специализирания кабинет на първи етаж в Детската клиника в УМБАЛ „ Св. Георги “ ще се организира сказка с родители.

Проследяването на физическия напредък е значима стъпка към наблюдаване на здравето на децата. Забавянето на растежа, даже ускореният напредък, може да бъде ранен индикатор за главното здравно заболяване. Проследяването на растежа във времето е значимо, тъй като оказва помощ да се разпознават трендовете.

До момента в границите на акцията детските ендокринолози са прегледали гратис пациенти в 10 града в страната - Варна, Шумен, Разград, Бургас, Габрово, Велико Търново, Горна Оряховица, Русе, Сливен и Ямбол, като са минали общо 146 деца на възраст от 2 до 18 години. При 52 от тях са открити отклонения. Успешно лекуване е почнало при 12 деца, а 22 са под наблюдаване за започване на лекуването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР