Безплатни чадъри и шезлонги - това са само част от

...
Безплатни чадъри и шезлонги - това са само част от
Коментари Харесай

Странни екстри привличат туристи

Безплатни чадъри и шезлонги - това са единствено част от екстрите, с които курортите се пробват да привлекат повече туристи.  Сред най-новите атракции са сладолед за кучета в Несебър, заплащане с биткойни в " Албена ” и въжени завършения в Сапарева баня.

" Исках да основа нещо, което да бъде особено за кучета ”, споделя Тони Стоянова, притежател на сладоледен салон в Несебър.

Според експерти концепцията е добра, защото кучетата би трябвало да заобикалят приема на човешка храна и изключително захар, което прави класическия сладолед рисков за тях, споделя Народоосвободителна въстаническа армия в репортаж.

Затова специфичният сладолед е основан от 100 % същински плодове и зеленчуци, като процесът на основаването му е бил особено наблюдаван от ветеринарна клиника.

Тони е основала и още нещо. Първият сладкит у нас, символизиращ града в който е основан. Идеята пристигнала от японска туристка, която влезнала в салона и попитала, какъв е десертът, с който се слави Несебър.

Междувременно, в " Албена ” са избрали още един новаторски метод за разплащане - с криптовалута. Идеята е на управата на комплекса, а задачата е морският курорт да бъде в крайник с новите технологии.

Когато потребителят избере криптоплащане, системата генерира QR код, който се отпечатва, с цел да може да се сканира с мобилно приложение. Гостите на курорта приветстват концепцията.

Тъй като нововъведението е стартирала единствено преди няколко дни, към момента никой в курорта не се е възползвал от новата услуга, само че от комплекса към този момент чакат първите посетители, които ще създадат своите резервации с криптовалута.

Планинските и спа курортите гледат да не изостават от морските и вкарват по някой и различен нов атракцион, като парка в Сапарева баня, който притегля от ден на ден гости. Там са построили специфични лабиринти и въжени линии, посредством които деца и възрастни попадат в пленяващия свят на планинарството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР