Безплатна ваксинация срещу COVID-19 в метрото на Ню Йорк? Това

...
Безплатна ваксинация срещу COVID-19 в метрото на Ню Йорк? Това
Коментари Харесай

Слагат ваксина в метрото на Ню Йорк

Безплатна имунизация против COVID-19 в метрото на Ню Йорк? Това ще бъде допустимо от сряда с имунизацията в една доза на Johnson & Johnson, обяви  губернаторът на щата Андрю Куомо, съобщи Dariknews.

Хората ще могат да се имунизират в шест метростанции, непокътнати за тази пилотна стратегия. Ваксинираните там ще имат право на безвъзмездни пътувания. Това право ще се показва в едноседмична безвъзмездна карта за метрото или в двупосочен билет по линиите в предградията. Пилотната стратегия ще продължи до 16 май. Сред станциите, в които ще се прави имунизацията, са и някои много централни - Пен стейшън и Гранд центръл в Манхатан.

Студентите в Държавния университет на Ню Йорк и в Градският университет на Ню Йорк ще бъдат имунизирани против ковид, с цел да могат да посещават занятия тази есен, добави Куомо, съобщи Ройтерс. Това ще засегне над 435 000 студенти, като са подхванати редица начинания, с цел да бъдат насърчени хората да се имунизират.

Във Вашингтон пък рестрикциите, въведени поради ковид, ще бъдат анулирани значително на 21 май, съобщи Франс прес. Напълно ще отпаднат на 11 юни според от епидемиологичната обстановка.

Още от 21 май ще се отстранен рестриктивните мерки за множеството обществени и търговски действия - като да вземем за пример брой на допусканите хора или работно време. Но тези облекчения няма да обиден питейните заведения, нощните заведения, огромните концертни зали и стадионите.

Чак на 11 юни ще могат да бъдат възобновени напълно всички действия, сподели кметицата на Вашингтон Мюриъл Баузър. Няколко музеи в столицата ще отворят порти на 14 май. Ресторантите към този момент са отворени, само че потенциалът им на банкет вътре е стеснен, а маса на терасата може да е единствено за до 10 души.

След повдигането на рестрикциите маските ще продължат да са наложителни на закрито.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР