Безплатна национална телефонна линия за професионална помощ на жертвите на

...
Безплатна национална телефонна линия за професионална помощ на жертвите на
Коментари Харесай

Avon България дари 50 000 лв. за стартиране на гореща линия за жертви на домашно насилие

Безплатна национална телефонна линия за професионална помощ на жертвите на домашно принуждение ще започва при започване на идната година. Проектът за незабавна и денонощна помощ става факт с поддръжката на  AVON България, която подари 50 000 лева на „ Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола “. Средствата са напълно за стартирането на телефонната линия, чиято централа ще бъде в град Дупница. Тя ще може да приема 4 едновременни позвънявания, които да бъдат насочвани  към 12 мобилни линии, ситуирани в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно принуждение. Телефонната линия ще се обслужва от към 40 експерти, които могат да окажат незабавна психическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към съответна институция или център, където да откри заслон и отбрана.

Домашното принуждение е проблем, който визира цялото общество, и никой не би трябвало да затваря очите си пред плашещата реалност. Avon, като компания с задача да оказва помощ на дамите да бъдат красиви, сполучливи и здрави, е трансформирала борбата с домашното принуждение в собствен световен ангажимент. Тази виновна задача е съществено одобрявана и от хилядите Представители на Avon в България, които не стопират да приказват намерено за казуса и да набират средства посредством поръчката на сини благотворителни артикули. Основна задача за акцията „ Говори намерено “ е да помогне на жертвите да излязат от жестокия кръг на насилието и да потърсят нови благоприятни условия, с които ще се усещат по-щастливи и сполучливи. За тази цел Avon работи в тясно съдействие със своя Неправителствени организации сътрудник „ Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола “. От началото на акцията двете организации са обезпечили близо 1000 психически и юридически съвещания на жертви, а с дарените средства през 2014 година акцията подкрепя стартирането на спешен център за жертви на домашно принуждение в Димитровград.

Продуктите от синята серия се оферират целогодишно в брошурите на Avon и онлайн на avon.bg, a 100% от облагата от всеки от тях се подарява на сътрудниците на Avon, които оказват професионална поддръжка на дами и деца, попаднали в обстановка на принуждение и тормоз.

Всеки може да поддържа акцията с поръчка на благотворителен артикул от синята серия на Avon и по този начин да промени жестоката реалност за една от четири българки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР