Безпилотният самолет-танкер Boeing MQ-25 T1 прехвърля гориво на F /

...
Безпилотният самолет-танкер Boeing MQ-25 T1 прехвърля гориво на F /
Коментари Харесай

Дрон на Boeing зарежда друг самолет във въздуха


Безпилотният самолет-танкер Boeing MQ-25 T1 трансферира гориво на F / A-18 Super Hornet
(снимка: Kevin Flynn)

За първи път безпилотен аероплан зареди различен аероплан, до момента в който и двата апарата бяха в полет. По време на теста безпилотен самолет-танкер MQ-25 T1 на Boeing трансферира реактивно гориво на американски военен F / A-18 Super Hornet.

Известен измежду военните с кодовото име Stingray, MQ-25 T1 е създаден и построен в завода на Boeing в Сейнт Луис, откакто авиокосмическата компания завоюва контракт за Военноморски сили на Съединени американски щати на стойност 805 милиона щатски $.

Прототипът на безпилотен аероплан направи първия си самостоятелен полет още през 2019 година, само че тогава не бе осъществено прекачване на гориво към различен аероплан. Новото достижение бе осъществено на 4 юни тази година, когато самостоятелно летящият MQ-25 зареди пилотиран F / A-18 Super Hornet във въздуха.

стартира с това, че бойният аероплан се подреди в близка групировка под и зад дрона. Тогава MQ-25 освободи и подаде горивоподаващия дрог – това е всъщност фуниеподобен съд в края на дълъг маркуч. След това водачът приближи самолета към дрона, тъй че дрогът съумя да се сдвои с инсталираната на носа сонда на F / A-18.
още по тематиката
Благодарение на тази маневра, реактивното гориво беше трансферирано от MQ-25 в Super Hornet. Според Boeing, и двата самолета са летели при „ експлоатационни скорости и височини ”.

В последна сметка проектите са безпилотните самолети-танкери Stingray да работят в комбиниране със самолетоносачи, като изхвърчат във въздуха, с цел да зареждат с гориво преминаващите F / A-18 Super Hornet, EA-18G Growler и F-35C Lightning II.

Понастоящем тази задача се извършва от пилотирани F / A-18, които би трябвало да бъдат отстранени от бойно дежурство, с цел да се занимават с презареждането. Сега следва MQ-25 T1 да бъде изпратен в Норфолк, щата Вирджиния, където ще стане обект на тествания на палубата на самолетоносачи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР