Безпилотни самолети-убийци вече се използват за въздушни удари, без да

...
Безпилотни самолети-убийци вече се използват за въздушни удари, без да
Коментари Харесай

Учени: Трябва да забраним безпилотните самолети-убийци, докато не е твърде късно

Безпилотни самолети-убийци към този момент се употребяват за въздушни удари, без да има хора, участващи във вземането на решения, съгласно скорошен отчет на Организация на обединените нации. Отново, не става дума, че никой не ги пилотира, а че летателните апарати сами вземат решения къде и по кого да откриват огън, без да има каквато и да било човешка интервенция в този развой. Компютърни системи вземат решение кого да покосят с дрон.

И това би трябвало съществено да ни тормози, настояват група откриватели, посетители в IEEE Spectrum. „ С толкоз изрично нахлуване на самостоятелните военни технологии, прагът на сигурност за човечеството е към този момент прескочен. “

Според тях неотложно би трябвало да се приключи потреблението на летателни самостоятелни оръжейни системи. Нациите по света би трябвало да подпишат контракт, с цел да подсигуряват, че сходни роботи-убийци в никакъв случай повече няма да бъдат употребявани. Тоест, учените оферират спогодба, сходна на тази за химическите и биологичните оръжия, тъй като очевидно намират заплахата от самостоятелните самолети-убийци на същото равнище, каквото имат химическите оръжия, да вземем за пример.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР