Безотговорно е политизирането на водната криза от страна на БСП

...
Безотговорно е политизирането на водната криза от страна на БСП
Коментари Харесай

Политизирането на водната криза от БСП било безотговорно

Безотговорно е политизирането на водната рецесия от страна на Българска социалистическа партия с избор на съмнение. С това се търси политически дял. Това е мнението на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, изказано в студиото на БТВ. Според нея в миг на рецесия би трябвало да се търсят решения в полза на хората.

От партия ГЕРБ подхождат обаче отговорно към готвения от Българска социалистическа партия избор на съмнение на тематика екология.

Отговорното политическо държание изисква рецесията да бъде оценена, съобщи Даниела Дариткова, като уточни, че в ГЕРБ се регистрират позволените неточности. " Правителството не стопира да заседава и да търси разновидности за решаването на водната рецесия ", разяснява Дариткова.

Припомняме, че Българска социалистическа партия на този стадий си обезпечи поддръжката на Движение за права и свободи за вота на съмнение против държавното управление по тематиката екология, " Воля " към този момент разисква поддръжката си.

Относно консултациите за смяна в Изборния кодекс, Дариткова изясни, че е образувана работна група към Комисията по правни въпроси. Престои идната седмица съставът и да бъде явен. Дариткова изясни, че групата ще се състои от трима представители на всяка политическа мощ в Народното събрание. Освен това групата ще употребява административния потенциал на Правната комисия, само че без да е наложително членовете ѝ да са такива в правна комисия.

Тя изясни, че доверието на гласоподавателите в изборния развой би трябвало да бъде върнато точно през народните представители, които да подсигуряват транспарантни избори.

Едва в края на дебатите обаче ще стане ясно дали от ГЕРБ ще поддържат машинното гласоподаване.

Дебат по Изборните закони бе разгласен и от страна на президента Румен Радев, като към този момент се организираха няколко срещи в президентството. Вчера се състоя и среща на Румен Радев с представители на институциите и политическите партии. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи изпратиха свои представители, само че не и ГЕРБ и Обединените патриоти. Оказа се обаче, че министър председателят Бойко Борисов не е участвал, защото не е получил покана за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР