Безогледното разширяване на НАТО обезсмисли Организацията за сигурност и сътрудничество

...
Безогледното разширяване на НАТО обезсмисли Организацията за сигурност и сътрудничество
Коментари Харесай

Лавров: Ако някой има интерес към преговорите, то ние сме готови да го изслушаме

Безогледното разширение на НАТО обезсмисли Организацията за сигурност и съдействие в Европа като групов инструмент. Това съобщи на конференция в Москва съветският министър на външните работи Сергей Лавров. Той трябваше да взе участие в днешната среща на външните министри на страните от организацията (ОССЕ)  в град Лодз, само че полските управляващи отхвърлиха да му издадат виза.

На конференция за съветски и задгранични публицисти, отдадена на сигурността в Европа Сергей Лавров оправда ракетните удари против украинската гражданска инфраструктура с думите: " Ударите се нанасят с високоточно оръжие. Вадят се от строя и енергийни обекти, от които зависи действието на украинските въоръжени сили и доставката на големи количества оръжие, с което Западът снабдява  Украйна, с цел да може тя да убива руснаци ".

Лавров отхвърли изказванията, че Москва желае да стартира договаряния с Киев, с цел да завоюва време и събере сили за продължаването на по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна: " Никога не сме молили за никакви договаряния, само че постоянно сме казвали, че в случай че някой има интерес към договарянията, то ние сме подготвени да го изслушаме ".

Лавров разяснява и решението на Русия да отсрочи плануваните тази седмица в Кайро договаряния със Съединените щати по Договора за стратегическите настъпателни оръжия. " Ясно е, че през днешния ден е невероятно да се разисква стратегическата непоклатимост, като се подценява всичко, което става в Украйна. Защото оповестената в Украйна цел не е да се избави украинската народна власт, а да се нанесе проваляне на Русия на бойното поле ". 

БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР