Безогледната вакханалия срещу 9 септември, която се развихри вчера от

...
Безогледната вакханалия срещу 9 септември, която се развихри вчера от
Коментари Харесай

Реставрацията на фашизма стана държавна политика

Безогледната вакханалия против 9 септември, която се развихри през вчерашния ден от заранта по всички медии, отпред с публичната Българска национална телевизия, демонстрира очеизвадно, че реставрацията на фашизма стана държавна политика в България.

Още на изгрев слънце бодри репортерки ни оповестиха, че акцията с слагането на пречупени петолъчки из София против зверствата на комунизма се е преместила от 1 на 9 септември, хвала на общината! Сетне се стартира: Цв.ЦВ. ощастливи фейсбукарите с констатацията, че Девети е измежду най-черните дни в най-новата ни история; един по един надъхани антикомунисти и русофоби анатемосваха от екраните подред - Червената войска, мръсните комунисти, Народен съд, убийства, лагери, трупове... Нито един човек с друго мнение не бе позволен да скапе добре проведената акция против успеха над фашизма в България. Имаме към момента живи партизани, ятаци и антифашисти, само че къде ти - нали са били терористи! Докато в цяла Европа около годишнините от войната на всички места отдават респект на антифашистите и ги празнуват като най-свидни рожби на нациите, у нас не просто не ги поздравяват, те на държавно равнище са личност нон грата. Как няма да е по този начин, като преди 13 години български парламент оневини колабораторите на фашизма у нас, оневини убийците на деца и на хиляди комунисти, леви земеделци, анархисти, поети, писатели, публицисти, депутати, а Народният съд над тях бе разгласен за закононарушение. Новата идеология влезе и в учебно заведение - не е имало фашизъм у нас, не е имало закон за отбрана на нацията против евреите, не сме депортирали 11 300 души от Македония и Гърция към пещите на Треблинка, не сме служили на Хитлер и не сме изхранвали и обличали немските войски, не сме победени като спътник на Тристранния пакт и така нататък Затова пък след Девети - незаконен режим и нищо друго! Това, в случай че не е държавна политика за реституция на фашизма, какво е?

Пак през вчерашния ден едни хора честваха годишнина на Ванче Михайлов, нарекоха го " най-големия ни бунтовник през 20-и век ". Него - главореза, виновника за нарязването на Стамболийски, за избиването на хиляди интелектуалци, леви земеделци и комунисти; доближения на райсфюрера на Секретен сътрудник Хайнрих Химлер. Това, в случай че не е реституция на фашизма, какво е? Само че във Франция реставрацията след революцията е траяла 16 години, у нас пълзи към този момент три десетилетия...

Та, през вчерашния ден разбрахме, че " превратът на Девети " е спрял духовното развиване на нацията, поразил ни е като Чернобил, бил като разтръскване на торба със змии, че Държавната организация " Архиви " приготвя лист на " жертвите на комунизма ", чийто брой е мъчно да се уточни, само че те били жертва на " най-голямото клане в най-новата ни история "! И това го приказва началник на държавна организация, която устояваме с парите си, с цел да пази свидетелствата на историята ни! А силовото втълпяване на новата реставраторска идеология било тест за степента на либералност на обществото, метод да защитим най-голямото ни завладяване - свободата и демокрацията! Господа, извадете от архивите речите на Хитлер и на Богдан Филов от 40-те години - звучат едно към едно като сегашните ви речи.

Има ли най-малко един човек да утвърждава Девети септември, попита един кореспондент добре известната писателска дъщеря, антикомунистка Теодора Димова. Да му отговоря аз: един сигурно има, споделя се Димитър Димов...

И никаква опозиция на всичко това, никаква реакция. Непознат англичанин през вчерашния ден ме заприказва в едно кафене, попита ме за невижданата декларация на нашето външно министерство против Червената войска, избавила Европа от нацизма, и с неподправено учудване рече: " Кажете ми, какво се случва в действителност в България? " Как да му отговоря? Просто си нямаме даже един Юлиус Фучик да се провикне: " Хора, бдете! "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР