Безметежно лято, необятен хоризонт, слънце и усмихнати хора, море и

...
Безметежно лято, необятен хоризонт, слънце и усмихнати хора, море и
Коментари Харесай

БЛИЗО 150 КАРТИНИ НА 22-МА РУСЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ РАЗКАЗВАТ ЗА БЕЗМЕТЕЖНОСТТА НА ЛЯТОТО 

Безметежно лято, необхватен небосвод, слънце и усмихнати хора, море и слънчогледи, притихналиградски и селски пейзажи… всичко това може да бъде забелязано в изложбената зала на ул. „ Борисова “ 6 в Русе. Експозицията под надпис „ Лято “ бе открита през вчерашния ден вечерта и ще може да бъде прегледана до 8-и септември. Тя включва близо 150 творби на 22-ма русенски художници. Приветствия към създателите бяха отправени от името на регионалния шеф Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков, като на събитието участва и заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие Златомира Стефанова.„ Продължавайте да допринасяте за одобряването на Русе и района като европейски културен център. Благодаря ви за професионализма и всеотдайността, с които работите. Освен че ни радвате с направеното от вас, вие ни давате морална мощ и вяра, а също вдъхновявате редица други създатели “, се споделя в написаното от Станев.

„ Радвам се, че години наред Дружеството на художниците съумява да сплоти напъните на толкоз доста създатели, които с изкуството си карат нас, елементарните хора, да забележим света през техните очи “, написа кметът Милков, като той отбелязва още, че жителите и гостите на града ще имат опцията за челен път да се допрян до творбите на обичани русенски актьори. От своя страна заместник-кметът Златомира Стефанова изрично уточни, че Общината ще продължи да прави всичко по силите си, с цел да подкрепя активността на локалните художници.

Това е първа сходна експозиция, като сплотяващият претекст сред създателите е лятото и обвързваните с него приятни страсти. На събитието участва и ръководителят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, който пожела на участниците още дълги години да радват жителите и гостите на града. „ Удовлетворен съм, че вършим нещо за културното развиване на Русе. Обещавам, че сдружението ще продължи да бъде интензивно и да радва русенци и посетителите на града “, показа Колев.

Представени са разнообразни концептуални и естетически визии, характерни със своята авторска характерност. Сред методите, на които са заложили художниците, са изсъхнал и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и разнообразни смесени техники. На място могат да се видят и графики.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР