Безкомпромисната тактика, възприета от новото популистко правителство на Италия, е

...
Безкомпромисната тактика, възприета от новото популистко правителство на Италия, е
Коментари Харесай

Италианският външен министър: Европа трябва да смени темпото относно миграцията

Безкомпромисната тактичност, възприета от новото популистко държавно управление на Италия, е метод да бъдат уверени сътрудниците в Европейския съюз " да сменят темпото " по отношение на миграцията, съобщи новият италиански външен министър, представен от ДПА.

Правителството на крайнодясната партия " Лига " и антисистемното Движение " Пет звезди " на процедура затвори пристанищата си за кораби на филантропични организации, спасяващи мигранти.

" Целта ни е да събудим съвестта на /европейските/ държавни управления и да ги накараме да сменят темпото " във връзка с миграцията, сподели пред в. " Кориере каузи сера " Енцо Моаверо Миланези, технократ и някогашен арбитър в съда на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Италия желае Европейски Съюз да сътвори приемни центрове в страните, от които идват и през които минават директно мигрантите, и там да се обработват молбите за леговище и да бъдат убеждавани някои мигранти да не потеглят към Европа, сподели министърът.

Това ще са места за помощ и заслон, където можеш да промениш желанията си и да се върнеш вкъщи с финансова поддръжка от Европейски Съюз, изясни Моаверо.

Той сподели, че Италия ще възобнови също апелите за наложителен европейски механизъм за преразпределяне на претендентите за леговище в Евросъюза. Досега опитите за въвеждане на подобен са безуспешни.

Моаверо се разграничи от изявленията за " ос на искащите " сред Италия, Австрия и Германия, която би се заела с идеята за по-строги европейски ограничения против противозаконната миграция.

Той дефинира като неуместна думата " ос ", която напомняла за съюза сред нацистка Германия и фашистка Италия през Втората международна война, и прикани всички склонни страни от Европейски Съюз да си сътрудничат.

Моаверо - министър по европейските въпроси в предходни италиански държавни управления, е най-проевропейски настроеният член на преобладаващо евроскептичния нов кабинет, отбелязва ДПА.

В днешния си брой немския вестник " Билд " заяви, че канцлерът Ангела Меркел възнамерява специфична незабавна среща с няколко други страни от Европейски Съюз, наранени по подобен метод от районната рецесия с мигрантите. Според вестника срещата можело да се състои преди плануваната за 28 и 29 юни постоянна среща на върха на Европейски Съюз. Меркел считала да разиска решения на рецесията със срани като Гърция, Италия и Австрия.

По-късно обаче държавен представител отхвърли Меркел да има такива планове. " Не се възнамерява специфична европейска среща на високо ниво. Свикването на сходна среща зависи от институциите " на Европейски Съюз, сподели представителят, представен от ДПА. Очевидно немското държавно управление води полемики в този подтекст с разнообразни страни членки и с Еврокомисията, добави той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР