Безкасовото пазаруване навлиза и в магазините на търговската верига Aldi(снимка:

...
Безкасовото пазаруване навлиза и в магазините на търговската верига Aldi(снимка:
Коментари Харесай


Безкасовото пазаруване навлиза и в магази


Безкасовото извършване на покупки навлиза и в магазините на комерсиалната верига Aldi
(снимка: Aldi)

Британската верига магазини за хранителни артикули Aldi отвори първия си супермаркет без каси и без касиери. Там хората могат да пазарят, без да се постанова да сканират продуктите – единствено благодарение на смартфон-приложение.

За да пазарят в „ пробния ” магазин в Гринуич, Лондон, клиентите могат да изтеглят приложението Aldi Shop&Go и по-късно автоматизирано ще бъдат таксувани за покупките си, откакто изоставен магазина, споделя. Супермаркетът ще разрешава на клиентите да купуват алкохол, употребявайки технология за оценка на възрастта на лицето, с цел да ревизират дали има навършени 25 години.

Новият магазин на Aldi следва сходни ходове на Tesco, Sainsbury’s и Amazon. За продажбите без каса и касиер се употребяват високотехнологични камери, които наблюдават клиентите, до момента в който пазарят, и по-късно таксуват взетите от рафтовете артикули, когато клиентите си тръгнат.

Джайлс Хърли, основен изпълнителен шеф на Aldi за Англия и Ирландия, „ чака с неспокойствие да види по какъв начин ще реагират клиентите ” на нововъведението. Люис Еспарон, мениджърът на магазина в Гринуич, прибавя: „ Работим и се стремим към днешния ден от няколко месеца, тъй че ще бъде ужасно да забележим по какъв начин нашите клиенти реагират на новата технология ”.

„ За нас стъпки като тази постоянно целят възстановяване на прекарването на клиентите. Целият ни екип чака с неспокойствие да бъде разполагаем и подготвен да помогне, с цел да подсигуряваме, че преживяването ще идеално ”, споделя още Еспарон.

Aldi е петият по величина супермаркет във Англия с повече от 950 магазина и към 38 000 чиновници.

Гигантът Amazon първи даде ход на феномена за извършване на покупки „ грабни и си тръгни ” в Сиатъл. Безкасовият магазин отвори през през 2018 година Наричайки това „ бъдещето на търговията на дребно ”, Sainsbury’s отвори собствен личен магазин без каси по-късно същата година. Там клиентите сканират стоките със смарт телефон и ги слагат напряко в чантата си, а по-късно заплащат посредством телефона.

Междувременно Tesco подходи по друг метод: компанията даде опция на клиентите посредством приложението Tesco.com да изберат нужните им хранителни артикули и по-късно да си ги приберат напряко в клона в Хай Холборн, Лондон.

Безкасовото извършване на покупки „ единствено ще пораства ” отсега нататък, предвижда специалистът по търговия на дребно Натали Берг, създател на NBK Retail. Според нея, след дебюта на безкасовите магазини на Amazon тази наклонност бе подсилена от пандемията – време, в което хората търсеха метод за по-малко пипане на стоките и по-малко физическа непосредственост с други хора.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР