Безжичната комуникация изцяло промени начина ни на живот, затова няма

...
Безжичната комуникация изцяло промени начина ни на живот, затова няма
Коментари Харесай

Мислите, че 5G e вълнуващо? Само почакайте 6G

Безжичната връзка напълно промени метода ни на живот, по тази причина няма изненада, че 5G е превзело вниманието на всички. В някои градове, а скоро и на повече места в света, 5G мрежата неусетно ще влезе в всекидневието ни. Ще ни донесе 3D фотоси и нови приложения, за които даже и не сме си мечтали, написа CNN.

Докато доставчиците на мобилни телефони, услуги и съоръжение работят крепко, с цел да построят 5G мрежа, откриватели по целия свят към този момент насочват мислите си към идващото потомство - 6G.

Какво е 6G?

Никой към момента не е наясно за това какво тъкмо ще съставлява новото потомство мрежа. Работата в Нюйоркския университет демонстрира, че до 2035 година 6G ще вкара способността да изпраща безжични сигнали с доста по-голяма периодичност. " Безжично знание " е другото име, обещано на 6G от откриватели. Роботи с дистанционно управление и приложения за изкуствен интелект с човешки потенциал ще могат да бъдат задействани в телефони, поддържащи 6G мрежи.

С електромагнитни честоти над 95 гигахерца, бъдещите телефони ще могат да употребяват широкочестотни ленти, което ще разреши чудесно покритие и ще даде опция за потребление нови приложения. Тези честоти са с 20 пъти по-големи от сегашните честоти на 4G мрежата и към три-четири пъти по-големи от новите 5G.

Какво да чакаме?

Честотите, които ще употребяват 6G мрежите, ще разрешат на бъдещите мобилни телефони да имат доста по-големи благоприятни условия. Например, един телефон на бъдещето ще бъде кадърен да тества въздуха в близост за алергени или токсични химикали и да дефинира дали храната ви е безвредна за консумация. Ще ви оказва помощ да виждате в тъмното посредством нощно виждане и ще има опция да направи изображенията много по-ясни.

Точно както сегашните мобилни телефони замениха елементарните фотоапарати и стартират да заменят и портфейлите, по този начин и телефоните на бъдещето, които ще поддържат 6G може да заменят някой ден даже очилата.

Проучванията демонстрират също, че 6G телефоните може да има опцията да " виждат " зад стените и ще чертаят карти на заобикалящата ви среда. Това ще бъде потребно, в случай че желаете да знаете дали някой не се намира в стаята до вас.

И в случай че това не е задоволително, телефоните на бъдещето ще могат да откриват местонахождение доста точно, което ще ни разреши да знаем къде се намираме, с акуратност до сантиметър. Това би било значимо за самоуправляващите се коли да вземем за пример. Наред с тези характерности ще има и приложения за добавена действителност, които към момента не можем даже да си представим.

Докато доста от тези хрумвания са по-скоро на стадий изследване в академични лаборатории и в няколко компании дават обещания, че ще имат реализация към 2030 година

Водещите страни в основаването на сходна технология ще " нагреят " интернационалния пазар и това ще им даде огромно преимущество. Държави като Китай, Япония и Корея са създали проучванията на осведомителните и информационните технологии (ИКТ) народен приоритет. Предвид смисъла на 5G и обстоятелството, че Съединените щати губят своето преимущество в конкуренцията за световни стандарти, може би в този момент е времето Съединени американски щати поддържа научни проучвания на безжичните връзки и ИКТ и да ги направи народен приоритет.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР