Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра

...
Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра
Коментари Харесай

Иван Велков: Ще поискаме оставки за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“

Безхаберното отношение на изпълнителите на място по ремонта в центъра на София си личеше още преди да се стигне до вчерашните гледки, само че това, за жалост, не е казус. Като че ли е традиция да сме сюрпризирани неприятно на финала на какъвто и да е величествен ремонт. Грандиозното се случва единствено в размера на разноските.
Това сподели по „ Хоризонт “ заместник-председателят на Столичния общински съвет и член на Комисията по устройство на територията, архитектура, налична среда и жилищна политика Иван Велков.

„ Изпълнителите на всяка една от етапите в този развой – от възложителите до тези, които са надзиравали процеса и тези, които в този момент би трябвало да го одобряват - сякаш са се надявали, стискайки пръсти, единствено на оптимистичния сюжет, че всичко ще се размине и някак си от самосебе си тези павета ще се наредят, което в никакъв случай не се получава. Имаме общоприет проблем “.

Според Велков, разликата с частните обекти, където се правят сходни действия, е „ очевадна “ и става дума за липса на надзор. Мащабните ремонтни поръчки водят до по-малка конкуренция, защото могат да ги завоюват единствено огромните компании, а те не усещат, че могат да останат без работа, разяснява той. " Политическа група 5 " и “Зелените” в Столичния общински съвет ще изискат оставки на всички, които са виновни за ремонта на ул. " Граф Игнатиев ".

„ Днес ще опитаме да се съберем от нашата политическа група и да желаяме оставки на всички, които са били виновни тъкмо за това осъществяване – отрасловия заместник-кмет, хората, които са организирали надзора на публичната поръчка… Може би и хората от дирекцията за публични поръчки би трябвало да дадат пояснения за какво и по какъв начин се получават за следващ път такива повторения “. Със сигурност би трябвало да има „ някакъв опит за усъвършенстване “ на обекта, само че би трябвало да бъде поета и отговорност, безапелационен е Велков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР